2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

#Dārza3Energokomanda iegūst balvu Smiltenes novada pašvaldībai

Kopš 2016.gada marta Smiltenes novada pašvaldība un vēl sešas Latvijas pašvaldības (Ādažu, Cēsu, Ķeguma, Saldus, Skrundas un Tukuma) piedalās energo komandu jeb enerģijas taupīšanas sacensībās pašvaldību darbiniekiem, kuras notiek projekta save@work ietvaros, ko līdzfinansē ES programma “Horizon 2020”. Sacensības vienlaicīgi tiek organizētas deviņās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Enerģijas taupīšanas sacensību mērķis ir 12 mēnešu laikā panākt pēc iespējas lielāku enerģijas patēriņa samazinājumu, salīdzinot ar vēsturiskajiem enerģijas patēriņa datiem. Turklāt bez lieliem finansiāliem ieguldījumiem, galvenokārt, mainot savus ikdienas lietošanas paradumus.

Save@work: “Šis projekts ir veidots tā, lai pašvaldību darbiniekiem būtu prieks tajā piedalīties. Sacensību elements, kas tiek pielietots projekta ietvaros piedod visam nelielu jautrību. Protams, mēs nevaram piespiest sacensties, bet šis ir lielisks mehānisms kā satuvināt cilvēkus kopīgiem mērķiem. Turklāt darbinieki, kas piedalīsies projektā, iegūtās zināšanas un prasmes varēs pielietot arī savos mājokļos un panākt ievērojamu enerģijas samazinājumu.”

Enerģijas taupīšanas sacensību ietvaros tika izsludināts jauns izaicinājums energokomandām – sagatavot video materiālu, lai veicinātu lielāku darbinieku aktivitāti un pastāstītu par paveikto sacensību ietvaros. Viens no galvenajiem nosacījumiem bija augstākās vadības iesaiste.

Smiltenes novada domes #Dārza3Energokomanda šo izaicinājumu pieņēma un ieguva galveno balvu – pašvaldības ēkas termoauditu (termogrāfija) kā arī pārskatu ar ieteikumiem energoefektivitātes uzlabojumiem! Balvu saņēma arī Tukuma novada domes energokomanda.

#Dārza3Energokomandas vadītāja Sanita Mickeviča: “Piedaloties konkursā un veidojot video sižetu centāmies izkāpt no ierastiem rāmjiem, pielietot radošus un atraktīvus elementus,  jo metodes, ko izmantojam ikdienā elektroenerģijas taupīšanā piedaloties save@work sacensībās ir ierastas un katram zināmas – izslēgt nevajadzīgo apgaismojumu un regulēt siltuma patēriņu radiatoros atbilstoši nepieciešamībai. Prieks par saviem konkurentiem Tukuma novada dome energo komandu, jo arī viņi  uz savu dalību  enerģijas taupīšanas sacensībās paskatījās ar humoru.”

Sanita Mickeviča arī uzsver, ka šo sacensību laikā darbinieki gan mainot savus ikdienas paradumus, gan  ievērojot vienkāršus energotaupīšanas padomus, kopā ir sasnieguši ievērojamus rezultātus, par tiem informēsim sacensību noslēgumā, kad visi dati tiks apkopoti.

Abu komandu video var noskatīties: https://saveatwork.lv/article/38-ka-energija-tiek-taupita-tukuma-un-smiltene.

 

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Avots: www.saveatwork.lv