2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Decembra jaunās grāmatas Smiltenes bibliotēkā

Decembrī Smiltenes novada bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā jaunas, interesantas grāmatas. Piedāvājam iepazīties ar dažām no tām.

Grāmatā “VDK un Latvija” autors Vinsents Hants pievēršas tēmai, kas Latvijas sabiedrībā vienmēr bijusi plaši apspriesta, ‒ VDK jeb čekai. Vinsents Hants apkopojis un apzinājis dzīvas liecības par plašu čekas vēstures laika posmu ‒ sākot no tās dibināšanas 1917. gadā līdz 2018. gada decembrim. Ko mēs zinām par čeku, ar kuras starpniecību totalitāra valsts spēja īstenot savu varu? Grāmatas “trumpis” ir cilvēku stāsti un atmiņas, pieredze un pārdzīvojumi, no kuriem izriet pati sistēma, tās darbība un iekļaušanās sabiedrībā daudzu gadu garumā.

Žurnālists Jāns Stoklasa grāmatā “Vīrs, kurš spēlējas ar uguni” pēta Zviedrijas premjerministra Ūlofa Palmes slepkavību 1986. gada 28. februārī. Tā ir slepkavība, kas vēl aizvien nav atklāta…

Vai valsts noslēpums ir visu mūsu redzīgums? Kas īsti slēpjas zem/aiz/iekš šī “valsts noslēpuma” – cilvēki, notikumi, lietas, vietas vai vēl kaut kas cits? Par to visu jaunākajā Māra Ruka grāmatā “Latvijas valsts noslēpums”.

Jāņa Blūma grāmatā “Pazudušā karavīra atmiņas” apkopotas autora atmiņas, sākot no 17 gadu vecuma – jaunība, kara gaitas, lēģera atmiņas, dienests Padomju Savienības Iekšlietu ministrijas būvbataljonos līdz pat mūsdienām. Grāmata papildināta ar fotogrāfijām no viņa personīgā arhīva.

Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Informāciju sagatavoja
Alda Liuke,
Smiltenes novada bibliotēkas bibliogrāfe,
Ilona Rozīte,
vecākā bibliotekāre