2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Deju kolektīvu sadraudzības koncerts “Deja atnes pavasari”

6. aprīlī pulksten 18:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielo zāli pierībinās ikgadējais deju kolektīvu sadraudzības koncerts “Deja atnes pavasari”! Biļetes jau pieejamas iepriekšpārdošanā.

Koncertā piedalīsies Smiltenes pilsētas Kultūras centra VPDK “Ieviņa” (vadītājs Reinis Rešetins) un viesi – izcili Latvijas deju kolektīvi, kā:

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” DA “Daiļrade”, vadītāja Iveta Pētersone – Lazdāne;

Jelgavas Kultūras nama TDA “Lielupe”, vadītāja Elita Simsone;

VEF kultūras pils TDA “Rotaļa”, vadītājs Gints Baumanis.

DA “Daiļrade” dibināts 1990. gadā. Savukārt “Daiļrades” vidējās paaudzes kolektīvs darbību sācis 2016. gadā, kopā sanākot bijušajiem ansambļa dejotājiem. Abi kolektīvi aktīvi koncertē gan Rīgā, gan citviet Latvijā. XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku skates finālā tie ieguva “Lielo Balvu” kā A (jauniešu DA), tā D (vidējās paaudzes DA) grupās, kas ir augstākais novērtējums.”

TDA “Lielupe” koncertā “Deja atnes pavasari” viesojies jau iepriekš. Tas ir kolektīvs ar senu vēsturi – dibināts tālajā 1959. gadā -, un ievērojamiem sasniegumiem Latvijas mērogā. Kolektīvu allaž raksturojuši vārdi “Mēs mīlam deju”, un šī mīlestība tiek nodota no viena dejotāja nākamajam, lai nebeidzamais dzīvesprieks un dejotprieks būtu katra dejotāja sejā.

Pirmo reizi Smiltenē viesosies TDA “Rotaļa”, kas dibināts jau tālajā 1946. gadā. Jau vairāk nekā pusgadsimtu kolektīvs aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ar lieliem panākumiem piedalās starptautiskos pasākumos un festivālos ārzemēs. Pašreiz ansamblī dejo ap 80 dejotāju, un kolektīvs savu dejošanas stilu raksturo kā raitu, rotaļīgu, dzirkstošu un nebēdnīgu.

Koncerta “Deja atnes pavasari” idejas autori ir VPDK “Ieviņa”, un tas norisināsies jau piekto reizi. Ik gadu tas pulcē augsta līmeņa tautas deju kolektīvus no visas Latvijas, un ļauj baudīt dejas mākslu visā tās krāšņumā.

Biļetes ir pieejamas iepriekšpārdošanā Smiltenes pilsētas Kultūras centra kasē: € 3,00, pasākuma dienā – € 4,00.