2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Digitālās nedēļas 2019” aktivitātes Smiltenes novadā

“Digitālās nedēļas 2019” ietvaros visā Latvijā un arī Smiltenes novadā notiks dažādi informatīvi pasākumi, ar mērķi vērst uzmanību uz informācijas un komunikācijas tehnoloģiju prasmju lietojumu ikdienā.

No 25.marta līdz 29.martam Latvijā norisināsies ikgadējā informatīvā kampaņa “Digitālā nedēļa 2019”, kas Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas ALL DIGITAL Week ietvaros un norisināsies jau 10.reizi. Digitālo nedēļu organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju.

Digitālās nedēļas mērķis ir pievērst uzmanību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk – IKT) prasmju nozīmei nodarbinātības un konkurētspējas jomā, IKT karjeras izvēlē, Eiropas līmeņa IKT prasmju ietvaru ieviešanā un sertificēšanā, kā arī digitālo tehnoloģiju izmantošanā. Vienlaikus būtiska nozīme tiks pievērsta drošības jautājumiem.

Pasākumu kalendārs pieejams šeit.

“Digitālās nedēļas 2019” ietvaros, arī Smiltenes novadā tiks īstenotas vairākas aktivitātes, kurās aicināti piedalīties ikviens!

Atgādinām, ka Smiltenes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (VPVKAC) Dārza ielā 3, Smiltenē katru darba dienu klientu apkalpošanas speciālisti sniedz informāciju par e-pakalpojumiem un sniedz palīdzību darbam portālā www.latvija.lv.

Ērtākai piekļuvei informācijai par valsts un pašvaldības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī e-risinājumiem dažādām dzīves situācijām’, aicinām izmantot Latvija.lv atbalsta veitni mana.latvija.lv, kur iespējams atrast dažādas aktualitātes, dzīves situāciju aprakstus un video pamācības e-pakalpojumu lietošanā.

Plašāku informāciju par “Digitālo nedēļu 2019” iespējams uzzināt www.eprasmes.lv.

Inga Kovala
Smiltenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste