2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Digitāli pieejami fragmenti no deju izrādes “No zobena saule lēca”

2013. gadā 10. novembrī Smiltenes novada Kultūras centrā norisinājās deju izrādes “No zobena saule lēca” koncerts . Deju fragmenti šobrīd ir pieejami Smiltenes novada YouTube vietnē. 

Deju izrāde “No zobena saule lēca” ir krāšņs un emocionāli spēcīgs stāsts par seno baltu dzīvi, kas attēlots dejas ritmos mūzikā, rituālos un scenogrāfiskos simbolos. Noskatoties izrādi, iezīmējas skaidrs vēstījums par to, kā dzīvojuši senie latvieši, kā notikuši cilvēka mūžā svarīgākie godi, kā arī atainotas kara gaitas. Pirmizrādi deju izrāde “No zobena saule lēca” piedzīvoja jau pirms desmit gadiem 2010. gadā  ar vairākām izrādēm Rīgā. 

Koncertā piedalās tādi solisti kā Dagmāra Leja, Kaspars Brauns, Tālis Āboliņš. 

Par muzikālo noformējumu atbild bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi” (Aiga Spridža – balss, Lauma Bērza – vijole un balss, Kristīne Ādmine – kokle un balss, Sandra Budeviča – balss (Veļu māte).

Koncertā dejo RDTMC “Mazā Ģilde” deju ansamblis “Daiļrade”, vadītāja Iveta Pētersone Lazdāne.  TDA “Ieviņa” vidējā paaudze, vadītāja Laura Reimane, kā arī Smiltenes BJIIC tautas deju kolektīvi “Dadži”un “Dadzīši”, vadītāja Māra Leja.

Horeogrāfs – Agris Daņiļevičs, režisors – Uģis Brikmanis.

Koncerta ieraksts pieejams šeit

#paliecmājās #ēkultūra

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]