2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Diskusija par drošības aspektiem mūsdienu Eiropā

Lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par pārrobežu sadarbību dažādos drošības aspektos, Eiropas Komisija (EK) īsteno informatīvo kampaņu “#EUprotects/ ES – sargājam kopā.”

Tās ietvaros notiek arī drošības tēmai veltīts reģionālo publisko diskusiju cikls “Cik droši tu jūties, dzīvojot Eiropā?”. Viena no piecām reģionālajām diskusijām 28. maijā, pulksten 13 notiks Valkā, Valkas novada domes Lielajā sēžu zālē (Beverīnas ielā 3). Diskusiju organizē Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Interesenti tiek aicināti pieteikt savu dalību iepriekš.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Diskusijas laikā diskutēsim par šādām tēmām: ES vērtības un to izmaiņas laika gaitā; indivīdi, kas rūpējas par drošību dažādās nozares, un viņu loma kopējās drošības uzturēšanā Eiropas Savienībā; par drošības “stingrajiem aspektiem” – ES kaujas grupām, PESCO, militārajām un civilajām misijām, kā arī terorisma un radikalizācijas draudiem un drošības “maigajiem” aspektiem – migrāciju, populismu, energodrošību un kiberdraudiem, un to ietekmi uz mūsu dzīvi Latvijā. Diskusijā piedalās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, Rīgas Stradiņa universitātes docents, LĀI pētnieks Māris Andžāns un Veiko Spolītis, Igauņu-latviešu izcelsmes Latvijas izglītības darbinieks un politiķis (12. Saeimas deputāts). Diskusiju vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Sintija Broka.
Diskusijas noslēgumā – sarunas pie kafijas.

Diskusija tiek īstenota Eiropas Komisijas informatīvās kampaņas “#EUprotects/ ES – sargājam kopā” un Latvijas Ārpolitikas institūta realizētā projekta “Eiropas Savienības sabiedrības un indivīda loma drošības veicināšanā Eiropā” ietvarā.

Ivo Leitis
Valkas novada domes
Sabiedrisko attiecību speciālists