2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Divi Smiltenes novada vieglatlēti izcīna medaļas Latvijas čempionātā telpās U16 vecuma grupā

Labus panākumus Rīgā notiekošajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā U16 vecuma grupā aizvadītās nedēļas nogalē sasnieguši Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas sportisti. 60 metru barjerskrējienā meitenēm, uzrādot jaunu personisko rekordu, par valsts čempioni kļuva Marta Marksa, bet augstlēkšanas sacensībās jauniešiem trešo vietu izcīnīja Armands Joniņš.

Piektdien un sestdien Rīgas Sporta manēžā tika aizvadīts Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās U16 vecuma grupas sportistiem. Dalībnieku vidū bija arī vairāki Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlēti, kuriem šīs bija nozīmīgākās sacensības ziemas periodā.

60 metru barjerskrējienā jaunietēm starp 27 dalībniecēm bija arī trenera Guntara Marksa audzēkne Marta Marksa. Priekšsacīkstēs jaunā sportiste uzrādīja rezultātu 9,23 sekundes, kas bija dalīts labākais laiks ar sporta skolas “Arkādija” pārstāvi Beatrisi Zvirgzdiņu. A finālam kvalificējās kopumā četras labākās sportistes pēc kvalifikācijas rezultātiem. Tajā Marta Marksa jau no starta izvirzījās vadībā. Smilteniete aizvadīja pārliecinošu sniegumu, finišējot pēc 8,91 sekundes. Tas ir sportistes personiskais rekords, kā arī sezonas labākais rezultāts Latvijā U16 vecuma grupā. Otro vietu ieguva Zvirgzdiņa (rezultāts 9,14 sekundes), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Marta Sīviņa no Ogres (rezultāts 9,56 sekundes).

Divi Guntara Marksa audzēkņi startēja 60 metru barjerskrējienā jauniešiem. 26 dalībnieku konkurencē piekto labāko laiku kvalifikācijā uzrādīja Dāvis Krauklis, finišējot pēc 9,15 sekundēm. Astotais kvalifikācijā bija Jānis Sausais, distanci veicot 9,39 sekundēs. Ātrāko laiku kvalifikācijā sasniedza Ludzas novada sportists Artūrs Ignatjevs (rezultāts 8,69 sekundes). No Ludzas nākušais vieglatlēts triumfēja arī A finālā (rezultāts 8,52 sekundes). B finālā abi Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi aizņēma pirmās divas vietas, Latvijas čempionātā izcīnot piekto un sesto vietu. Dāvis Krauklis uzvarēja skrējienā, finišējot pēc 8,94 sekundēm, kamēr Jānis Sausais bija otrais. Viņa rezultāts – 9,32 sekundes.

Bronzas medaļu Latvijas čempionātā telpās izcīnīja Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvis Armands Joniņš. Treneres Zandas Beitikas audzēknis startēja augstlēkšanas sacensībās. Jaunais sportists par savu sākuma augstumu izvēlējā 1 metru un 50 centimetrus. Variņu augstlēcējs sekmīgi ar pirmo piegājienu pārvarēja arī nākamos četrus augstumus, no kuriem pēdējais bija 1 metrs un 66 centimetri. Tomēr nevienā no trijiem mēģinājumiem neizdevās pārvarēt 1 metra un 69 centimetru augstumā novietoto latiņu. Galarezultātā uzrādītais rezultāts – 1 metrs un 66 centimetri deva trešo vietu. Par uzvarētāju kļuva Aizkraukles novada sporta skolas pārstāvis Pāvels Kuzmins, kurš tika galā ar 1 metra un 77 centimetru augstumā novietoto latiņu.

Toms Markss