2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Drošas riteņošanas diena bērniem un jauniešiem

Smiltenes novada dome sadarbībā ar biedrību sporta klubs “VeloLifestyle” organizē bērniem un jauniešiem pasākumu “Drošas riteņošanas diena”, kas norisināsies 18.jūlijā. Pasākuma ietvaros dalībnieki aicināti piedalīties velo pārgājienā, kas notiks maršrutā Slīpi-Smiltene-Slīpi. Pulcēšanās un izbraukšana no atpūtas kompleksa “Slīpi” plkst.10:00 (posms Slīpi-Smiltene, 9km). Dalībnieki velo pārgājienam aicināti iepriekš pieteikties līdz 17.jūlijam pie Gundara Cera pa tālruni 29113132 (vietu skaits ierobežots).

No atpūtas kompleksa “Slīpi” velo pārgājiena dalībnieki dosies uz Smiltenes pilsētas skeitparku, Gaujas ielā 1, kur plkst.11:00 notiks drošas riteņošanas instruktāža un paraugdemonstrējumi. Būs iespēja uzzināt kā droši pārvietoties uz ielas un ceļiem, izmēģināt sporta velosipēdus kopā ar sporta kluba “VeloLifestyle” sportistiem. Savukārt ekstrēmus paraugdemonstrējumus sniegs velokomanda “GreenTrials”.  Bērni un jaunieši aicināti apmeklēt pasākumu arī, ja nepiedalās velo pārgājienā.

Atgādinām, ka Smiltenes pilsētas skeitparkā maijā un jūnijā notika skeitparka elementu segumu un konstrukciju atjaunošanas darbi. Ar “Drošas riteņošanas diena” pasākumu un paraugdemonstrējumiem atklāsim skeitparka uzlabojumus.

Pasākums tiek organizēts projekta “Ģimenes atbalsta pasākumi Smiltenes novadā” ietvaros, kura mērķis ir veidot ģimenēm draudzīgu vidi, labiekārtojot Smiltenes pilsētas bērnu rotaļu laukumu un skeitparku, kā arī veicināt pozitīvās attieksmes veidošanu sabiedrībā starp dažādām sabiedrības grupām, organizējot pasākumus sabiedrības līdzdalības veicināšanai, sadarbībā ar biedrībām “Latvijas Sarkano Krustu” un “VeloLifestyle”.

Projekts tiek finansēts no Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas valsts budžeta finansētās mērķprogrammas “Ģimeņu atbalsta projektu konkurss pašvaldībām sadarbībā ar NVO”, projekta “Ģimeņu atbalsta pasākumi Smiltenes novadā” ietvaros.

Projekta kopējās plānotās izmaksas 22 476,46 EUR, no kurām 15 508,76 EUR ir valsts budžeta mērķprogrammas finansējums un 6967,70 EUR ir Smiltenes novada domes līdzfinansējums.

Lita Kalniņa,
Attīstības un plānošanas nodaļas
Projektu vadītāja