2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotāji stādīs pasaulē pirmo Sulu koku parku

7. maijā dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotāji Smiltenes novada Brantu pagasta Kainaižos stādīs pasaulē pirmo Sulu koku parku. Parks taps ar Smiltenes pašvaldības finansiālu un SIA “Labie koki” praktisku atbalstu.

SIA “Kainaiži” ir vieni no konkursa “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!” līdzfinansējuma saņēmējiem, kuri konkursa ietvaros saņēma atbalstu projektam “Sulu birzs!”, kura ietvaros 7.maijā  plānots veidot koku parku no Kanādas kļavu, melno valriekstu un Latvijas bērzu stādiem.

„Pasaulē ir ap 20 koku veidu, no kuriem var iegūt sulu pārtikai. Mūsu platuma grādos ir trīs veida sulu koku. Zināmākie ir bērzs un kļava. No mazāk zināmiem kokiem sulu vēl var iegūt no valrieksta. Mēs plānojam izveidot pirmo Eiropā un, iespējams, pasaulē Sulu koku parku, kurš varētu būt gan apskates objekts tūristiem, gan arī mežs, no kura nākotnē tiks iegūtas sulas realizēšanai Latvijas un pasaules tirgos.  Bērzu sulu jau šobrīd tirgojam gan Latvijā, gan pasaulē ar BIRZĪ zīmolu, taču šis parks ļaus paplašināt tālākā nākotnē mūsu produktu klāstu vēl ar vairākiem ekskluzīviem produktiem – kļavu sīrupu, kā arī valriekstu sulu un sīrupu. Nākotnē plānojam parku attīstīt un sastādīt arī mazāk zināmus kļavu, valriekstu un bērzu veidus, kas būs pieejami BIRZĪ ražotnes apmeklētāju apskatei.”  Pasākuma ideju komentē uzņēmuma īpašnieks Ervins Labanovskis.

SIA “Kainaiži” gaidīs ikvienu apmeklēt jauno parku, kā arī piedalīties ekskursijās, kuras piedāvā Dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotne. Sīkāka informācija atrodama šeit.

Ervins Labanovskis