2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

E. Levits “Latvijas Vēstnesī” izsludina likumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai

Otrdien, 9. jūnijā, Valsts prezidents Egils Levits oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” izsludinājis desmit likumus, no tiem sešus tiesību aktus, ko Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma steidzamības kārtā. Šodien papildu laidienā (Nr. 110A) ir oficiālā publikācija arī abiem likumiem, kas saistīti ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu.

Valsts prezidents E. Levits oficiālā izdevuma 9. jūnija papildu laidienā izsludina sešus likumus, ko Saeima piektdien, 5.jūnijā, pieņēma galīgajā lasījumā kā steidzamus, tostarp:

Lai likumi stātos spēkā, tie Satversmē noteiktos termiņos ir jāizsludina oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” (vestnesis.lv). Oficiālais izdevums iznāk darba dienās un, ja nepieciešams, arī brīvdienās. Lai tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai, ārkārtējās situācijas laikā un arī pēc tās biežāk klajā nāks “Latvijas Vēstneša” papildu laidieni.

Jaunā tiesiskā regulējuma mērķis ir atjaunot vispārējo tiesisko kārtību pēc noteiktā ārkārtējās situācijas termiņa beigām. Likumi pieejami tiesību aktu vietnes likumi.lv tematiskajā atvērumā Covid-19.

  • Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums nosaka valsts institūciju darbības pamatprincipus un valsts institūciju un privātpersonu tiesības un pienākumus valsts apdraudējuma novēršanai un pārvarēšanai pēc Covid-19 infekcijas izplatības radītās ārkārtējās situācijas atcelšanas.
  • Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā paredzēts, ka Ministru kabinets, izvērtējot ekonomisko situāciju, nosaka kritērijus un kārtību noteikto pasākumu un īpašo atbalsta mehānismu piemērošanai nodokļu maksātājiem, kurus skārusi Covid-19 izraisītā krīze.

Šie abi likumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, t.i. 10. jūnijā.

Par oficiālo izdevumu “Latvijas Vēstnesis”

“Latvijas Vēstnesis” ir periodisks elektroniskais izdevums, kas bez maksas pieejams vietnē www.vestnesis.lv. Tajā publicētā informācija ir publiski ticama un saistoša. Neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicētu tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu. Vestnesis.lv ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

 

Kellija Dadzīte , Oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Sabiedrisko attiecību speciāliste