2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

E-paraksts bibliotēkā – tas ir vienkārši

Smiltenes bibliotēkā un novada pagastu bibliotēkās ir pieejams jauns bezmaksas pakalpojums – elektronisko dokumentu parakstīšana ar eParakstu un bibliotekāru konsultācijas eParaksta lietošanā.
Lai veicinātu ērtāku saziņu ar valsts un pašvaldības iestādēm un dažādu pakalpojumu sniedzējiem digitālajā vidē, iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejams drošs elektroniskais paraksts jeb eParaksts. eParaksts ir pieejams ikvienai Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistrā reģistrētai personai jau no 14 gadu vecuma.
Lai lietotu eParakstu eID, tev jāiegūst eID karte, kuru izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajā nodaļā vai pārstāvniecībā ārzemēs. Kopā ar eID karti tev izsniegs aploksni ar PIN kodiem, kas būs nepieciešami elektronisku dokumentu parakstīšanai.
eParaksts eID kartē nodrošina iespēju gan apliecināt identitāti digitālajā vidē, gan parakstīt dokumentus ar drošu elektronisko parakstu. eParaksta izmantošanai ir vairākas priekšrocības: tas ir ērti, lēti un ātri. Lietotājs var parakstīt dokumentus un saņemt e-pakalpojumus sev piemērotā laikā neatkarīgi no pakalpojuma sniedzēja darba laika.
eParakstu iespējams izmantot jebkurā vietā, kur ir pieejams dators un internets. Šis pakalpojums ir izmantojams arī Smiltenes un novada pagastu bibliotēkās. Interesentiem ir pieejamas datorizētas darba vietas ar piekļuvi internetam un bibliotekāru konsultācija par eParaksta lietošanu. Aicinām izmantot!

Informāciju sagatavoja
Liene Krūmiņa,
Smiltenes novada bibliotēkas
Informācijas speciāliste