2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā notiks oktobra sākumā

Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) paziņojusi par Beļģijas pilsētā Deselā gaidāmā Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā pārcelšanu uz laiku no 2. – 4. oktobrim.  Pirmo reizi Eiropas čempiona tituli tiks izcīnīti U23 vecuma grupās, kā arī komandu braucienā.

Vīrusa “Covid – 19” straujās izplatības dēļ atlikti vai atcelti lielākā daļa pasaules sporta notikumu. Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) jebkādu riteņbraukšanas veidu sacensību norisi atlikusi līdz 1. jūlijam. Iecerēts, ka, ja situācija pasaulē ļaus, nozīmīgākās sacensības, tostarp Eiropas un pasaules čempionāti norisināsies sezonas izskaņā. Sacensības var ievilkties līdz pat novembrim.

Ar aktuālu paziņojumu klajā nākusi UEC. Organizācija informēja, ka 2020. gada Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā norise pārcelta uz laiku no 2. – 4. augustam. Sacensības, kā bija plānots, notiks Beļģijas pilsētas Desselas trasē.

Lai arī sacensības vairs neietilps Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas periodā, tomēr tās būs īpašas divu iemeslu dēļ. Pirmo reizi Eiropas čempiona tituli tiks izcīnīti U23 vecuma grupā vīriešiem un sievietēm. Otra svarīgā lieta būs Eiropas čempiona titulu noskaidrošana komandu brauciena sacensībās uz laiku. Jau pērn Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā pirmo reizi notika komandu sacensības, tomēr no šī gada tām piešķirts čempionāta statuss.

 

Papildus informācija:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs