2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Eiropas HIV un hepatītu testēšanas nedēļa

No 23.-30. novembrim visā Latvijā norisinās Eiropas testēšanas nedēļas aktivitātes. Aicinām piedalīties un veikt HIV, B, C hepatīta un sifilisa eksprestestus bez maksas un anonīmi!

Latvijā vairākās pilsētās iespējams apmeklēt HIV profilakses punktus un veikt dažādus izmeklējumus bez maksas, piemēram, HIV, hepatītu u.c. seksuāli transmisīvu infekciju eksprestestus, saņemt speciālista konsultāciju par veselības, profilakses un ārstēšanas jautājumiem. Sev tuvāko HIV profilakses punktu atrašanās vietu un tajā piedāvātajiem pakalpojumiem informācija pieejama ŠEIT.

Konsultācijas nepieciešamības gadījumā par HIV, zvani uz tālruni 67298080.

HIV eksprestests ir asins analīzes, ar kuru palīdzību nosaka antivielas pret HIV vīrusu cilvēka organismā. Procedūra ir anonīma un konfidenciāla. HIV eksprestestu iespējams veikt HIV profilakses punktos, kā arī asinis izmeklēšanai uz HIV var nodot jebkurā laboratorijā ar ģimenes ārsta nosūtījumu, maksājot pacienta iemaksu, vai bez ārsta nosūtījuma, maksājot par pakalpojumu. Uzzini vairāk par HIV eksprestesta veikšanu, skatoties speciālistu sagatavoto video materiālu “Kā tiek veikts HIV eksprestests?”.