2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Eiropas Zinātnieku naktī tiks “tirgots” intelekts un zināšanas un “iesaiņots” padoms

Visā Eiropā un arī Vidzemes Augstskolā (ViA) 28. septembrī plkst. 19:00 – 21:00 notiks Zinātnieku nakts pasākumi. Šoreiz Zinātnieku nakts norisināsies neierastā pilsētvidē, pārsteidzot un iesaistot apmeklētājus – pilsētas iedzīvotājus, studējošos, viesus no tuvākās apkārtnes.

Respektējot Valmieras kā gadsimtiem senas tirgotāju un Hanzas pilsētas vēsturi, Valmieras tirgus paviljona ēkā tiks “tirgots” intelekts un zināšanas un “iesaiņots” padoms katram pasākuma apmeklētājam. Tērbatas ielā 6 Zinātnieki iejutīsies tirgotāju lomā, demonstrējot savus sasniegumus sabiedrībai viegli uztveramā un atraktīvā veidā un pierādot, ka zinātne ir brīnišķīga.

Tiks demonstrētas ViA studiju iespējas un laboratorijas, kuras ļauj kļūt par pētnieku vai zinātnieku. Tāpat pasākumu papildinās uzņēmumu pārstāvji no “Eži”, “Wunder” un Valmieras biznesa inkubatora, kas parādīs, kā pētniecībā iegūtos rezultātus pārvērst produktos, pastāstīs par prakses iespējām un iespējams sniegs ideju gada projekta vai diplomdarba tēmai. Pasākuma moderators būs Jānis Rozītis.

Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties papildinātās realitātes aktivitāte un izpalīdzēt valmierietim, latviešu komponistam Jāzepam Vītolam.  Bet kamēr kāds cits izpalīdz, savu kārtu gaidošajiem apmeklētājiem, būs iespēja vērot savdabīgu priekšnesumu no personām, kas jau piedalās aktivitātē.

Tajā pašā laikā Valmieras integrētajā bibliotēkā, Cēsu ielā 4, notiks pasākums ģimenēm un bērniem, kuru organizē jauniešu organizācija Sudraba ZIRG`s.

Eiropas Zinātnieku nakts pasākumu programma tiek finansēta Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 projekta NIGHTLV-2018-2019  (granta līguma nr.819129) ietvaros”.

Informāciju sagatavoja:
Vera Grāvīte
Vidzemes Augstskolas
sabiedrisko attiecību speciāliste