2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

EKO laukumi turpina strādāt, noteikti atsevišķi ierobežojumi

SIA ZAAO darbības reģiona 20 EKO laukumi turpina ikdienas darbu, nodrošinot iedzīvotājiem dažādu pārstrādei derīgu materiālu nodošanu. EKO laukumi nestrādā svētku dienās, pirmssvētku dienās to darba laiks saīsināts par 1 stundu.

No 21.decembra klientu konsultācijas iespējamas tikai EKO laukumu āra teritorijās (EKO laukumu iekštelpās konsultācijas netiek sniegtas), jaunus līgumus iespējams slēgt tikai attālināti, sazinoties ar Valmieras biroju pa tālr.64281250 vai e-pastā: [email protected] (EKO laukumos-birojos līgumi netiek slēgti, izmaiņas līgumos netiek veiktas), nav iespējami skaidras naudas norēķini.

  1. EKO laukumos var nodot pudeļu un burku stiklu, papīru, kartonu, polimēru, PET pudeles, metālu, lietošanai derīgus apavus un tekstila izstrādājumus, kā arī nolietotu sadzīves elektrotehniku. 
  1. Ierobežotā apjomā iespējams nodot vieglo automašīnu riepas (līdz 4 gab. no viena iedzīvotāja gada laikā), luminiscentās spuldzes (līdz 10 gab. gadā no vienas mājsaimniecības), krāsu iepakojumu (līdz 10 litri gadā no vienas mājsaimniecības).
     
  2. ZAAO klientiem, kuriem ir tiešais līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ir iespēja lielgabarīta un būvniecības atkritumus nodot ar pēcapmaksu. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem minēto materiālu nodošanas iespējas jārisina ar savu māju apsaimniekotājiem, kuri sazinās ar ZAAO par pakalpojuma veidiem. Iedzīvotājiem, kuri līdz šim nav ZAAO klienti, lielgabarīta un būvniecības atkritumu nodošana EKO laukumos jāatliek uz laiku, kamēr valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.
  3. BIG-BAG maisus klientiem, kuriem ir līgums ar ZAAO, ir iespējams saņemt EKO laukumos, bet klientiem, kuriem līguma nav, izsniegšanas nepieciešamība ir iepriekš telefoniski jāsaskaņo ar ZAAO Valmieras biroju pa tālr.29225862, vienojoties par to izsniegšanas vietu un laiku.
  4. Limbažu EKO laukumā pārtraukta taras pieņemšana.
     
  5. EKO laukuma, kas atrodas Reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe”, apmeklējums iepriekš jāsaskaņo pa tālruni 28394140 (darba dienās darba laikā no plkst.8.00 līdz 17.00). Maksājumi šajā laukumā iespējami ar maksājuma karti.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar ZAAO Valmieras biroju attālināti darba dienās darba laikā pa tālr.64281250 un e-pastu [email protected].

Apmeklējot EKO laukumus obligāti jālieto medicīniskā vai higiēniskā maska vai respirators! Visi materiāli jānodod ieturot 2 m distanci no EKO laukuma pārziņa un nosaucot nepieciešamos reģistrācijas datus.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Leimane

SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste