2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ekoskolas turpina uzturēt vides izglītību visā Latvijā jau 17 gadus

Šogad 178 izglītības iestādes saņems Ekoskolu programmas apbalvojumus par sasniegumiem vides izglītībā, to vidū arī Smiltenes vidusskola un Bilskas pamatskola saņems starptautisko Zaļo Karogu 2019./2020. mācību gadam. 

Ekoskolu programma ir plašākā vides izglītības programma Latvijā un arī pasaulē, tās uzrunā vietējās kopienas un veido vides izglītības tīklu 75 pašvaldībās visā Latvijā, apvienojot vairāk nekā 200 izglītības iestāžu – no pirmsskolām līdz augstskolām.

Programmas koordinators Latvijā Daniels Trukšāns stāsta: “Apbalvoto Ekoskolu skaits pēdējos gados ir nostabilizējies un aizvien pievienojas arī jaunas skolas, par ko ir liels prieks. Lai sniegtu atbalstu skolām, turpinās arī programmas attīstība. Esam pilnveidojuši metodisko materiālu bāzi, īstenojuši skolotāju profesionālās pilnveides kursus un šogad piedāvāsim arī jaunus projektus, pasākumus gan skolotājiem, gan jauniešiem, kuros iesaistīties, lai panāktu arvien lielākas pārmaiņas vides aizsardzības un izglītības jomā. Ejot līdzi laikam, turpināsim arī Ekoskolas atbalstīt jaunās kompetenču pieejas ieviešānā, izmantojot vides izglītību kā instrumentu.”

Apbalvoto skolu saraksts

Ekoskolu programmā pasaulē piedalās vairāk nekā 51 000 skolu. Tās vieno kopīgs mērķis – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, kas veicina ilgtspējīgu attīstību. Starptautiskā Zaļā karoga balva ir kvalitātes zīme, ar ko lepoties – to saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms savukārt ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

Plašāka informācija Vides izglītības fonds Ekoskolas