2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Eksperimentu darbnīcas fizikas skolotājiem

Atzīmējot AS “Latvenergo” organizētā erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” 25. dzimšanas dienu, vēlamies pateikties skolotājiem, kuri skolēniem ir pirmais iedvesmas avots un atbalsts fizikas apgūšanā. Pateicoties par skolēnu motivēšanu un iedvesmošanu, piedāvājam apmeklēt praktiskās nodarbības “Eksperimentu darbnīcas” ikvienam fizikas skolotājam pedagogu profesionālās kompetences pilnveidei, kuras Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs ir apstiprinājis kā 8 stundu oficiālos kursus.

Eksperimentu darbnīcas fizikas skolotājiem norisināsies 15.februārī no plkst. 9:30 līdz 16:30 Latvijas Universitātes Zinātņu mājā Rīgā, Jelgavas ielā 3. Pasākuma laikā skolotajiem būs iespēja vērot demonstrējumus spektroskopijā (gaismas izstarošanās, izplatīšanās, atstarošanās, laušana, dispersija, difrakcija, baltās gaismas spektrs, gaismas absorbēšana, absolūti melnais ķermenis, lāzeri, luminiscence, spektrālanalīze, gaismas filtri, fotosintēze, līnijspektri), kā arī pašiem veikt eksperimentus mehānikā, optikā, siltumā un elektromagnētismā. Pasākuma dalībniekiem kopā ar  erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” ekspertiem Aivaru Eriņu un Raiti Streiču būs iespēja veikt un analizēt iepriekšējo gadu konkursa praktiskos darbus.

Eksperimentu darbnīcās piedalīsies vieslektors – igauņu fiziķis un fizikas skolotājs Eero Uustalu, kurš absolvējis Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūtu un strādā Tartu Universitātes Zinātnes skolā. Eero ir Igaunijas, Ziemeļvalstu, Eiropas un pat starptautisko (IPhO) fizikas olimpiāžu eksperimentālo uzdevumu autors. Eksperimentu darbnīcā klātienē Eero dalīsies pieredzē un demonstrēs plašu eksperimentu klāstu, kurus var praktiski lietot mācību procesā – no pavisam vienkāršiem, kurus var realizēt katrs savā virtuvē, līdz tādiem, kuri liks “palauzīt galvu”.

Pieteikšanas uz eksperimentu darbnīcām ir obligāta, jo dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikšanās  anketa atrodama – https://forms.gle/k2K7tjhXXby3WW7Z7.

Eksperimentu darbnīcu programma  https://www.fizmix.lv/15-februaris-programma

Eksperimentu darbnīcas skolotājiem organizē AS “Latvenergo” sadarbībā ar Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju (LFSA) un Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti (LU FMOF).

 

Marija Marlēna Krekovska                                                                              

“P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības”                                                            

Projekta koordinātore