2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ēnu diena Smiltenes novada domē

Šodien, 13. februārī, notika ikgadējā karjeras izglītības programma Ēnu diena, kurā Smiltenes novada dome piedāvāja jauniešiem kļūt par ēnām un sekot dažādu profesiju pārstāvjiem.

Kopumā Smiltenes novada domes darbinieku darbam līdz sekoja 8 ēnas no dažādiem pagastiem un novadiem, kā piemēram, Grundzāles pagasta, Bilskas pagasta, Smiltenes pilsētas un pat Apes novada.

Izvēles bija dažādas. Par profesijām, ko ēnot, jaunieši izvēlējās domes priekšsēdētāju, IT speciālistu, tūrisma informācijas centra speciālistu, kultūras centra māksliniecisko vadītāju, sabiedrisko attiecību speciālistu, skaņu un gaismas operatoru un nekustamā īpašumu speciālistu.

Iemesli, kāpēc jaunieši izvēlējās ēnot šīs profesijas pārstāvjus, bija dažādi. Viens no iemesliem bija jaunas pieredzes gūšana, lai pilnveidotu savas zināšanas, kā arī lai uzzinātu, kādi uzdevumi ir jāveic profesiju pārstāvjiem un cik tas ir grūti vai viegli.

Jaunieši atzīst, ka jauniegūtā pieredze palīdz saprast, vai nākotni vēlas saistīt ar izvēlēto profesiju.

Mums ļoti ieinteresēja tas, kā strādā domes sabiedrisko attiecību speciālistes, kuras bijām izvēlējušās ēnot šodien. Sākumā šķiet, kā ar to visu var tikt galā, jo darba ir ļoti daudz,  bet tas tomēr ir aizraujoši, jo katra diena ir savādāka un arvien vairāk tiek iegūta jauna pieredze. Kopumā šī pieredze mums bija interesanta.

Ēnu diena, ko organizē biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvija, notiek visā Latvijā. Tās mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot mērķtiecīgi sasaistīt reālo dzīvi un plānot savu karjeru.

Līga Stūre, Ance Arta Skujiņa
Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciālistu ēnas

Smiltenes novada tūrisma centra speciāliste A.Bērziņa un viņas ēna Sabīne Marta Gavare

Sabiedrisko attiecību speciālistu ēnas Ance Arta Skujiņa un Līga Stūre

Nekustamā īpašuma speciāliste A.Zunde un viņas ēna Amanda Duka

Nekustamā īpašuma speciāliste A.Zunde un viņas ēna Amanda Duka

Ēnu diena Smiltenes pilsētas Kultūras centrā