2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

18. novembrī Smiltenē atzīmēs Latvijas 101. gadadienu

“Es mūžam par latvieti saukšos!” – ar šādu moto šogad Smiltenē atzīmēs Latvijas Valsts jubileju. 18. novembrī pulksten 15:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā norisināsies svinīgais svētku pasākums, kurā tiks pasniegti Smiltenes novada domes apbalvojumi un izskanēs koncertuzvedums “Zelta Krustiņš” pēc Jāņa Klīdzēja stāsta motīviem.

Ik gadu Valsts svētkos Smiltenē godina novada ļaudis, kuri ar savu darba sparu, entuziasmu un pašaizliedzību ir uzlabojuši un bagātinājuši līdzcilvēku ikdienu, rūpējušies par Smiltenes pilsētas un novada labklājību, pozitīvu atpazīstamību un attīstību. Plašāka informācija par balvu saņēmējiem pieejama ŠEIT.

Par godu apbalvojumu saņēmējiem un ikvienam klātesošajam pasākuma otrajā daļā izskanēs koncertuzvedums “Zelta krustiņš” pēc Jāņa Klīdzēja stāsta motīviem. Latviešu ziņģēm un tautasdziesmām apvīto stāstu par dullo ermoņiku spēlmani Benediktu izstāstīs un izdziedās Jānis Streičs, Viktorija Streiča, Karina Lučiņina, Sarmīte Rubule, Jānis Paukštello un Mārtiņš Egliens. Tā būs sirsnīga vakarēšana, kā izcilā latviešu režisora bērnībā, kad ziemas vakaros sanāca kaimiņienes, lai, darinot līdzpaņemtos rokdarbus, varētu klausīties, ko Streiču Jānītis tām lasīja priekšā.

Pasākumu vadīs aktrise un dziedātāja Vita Baļčunaite.

Mīļi gaidīsim ikvienu, lai kopā svinētu mūsu Latvijas 101. gadadienu!

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101