2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

FK “Smiltene/ BJSS” jaunās sezonas atklāšanas spēlē sestdien uzņems Saldus vienību

 

Sestdien, 3. jūlijā, Tepera stadionā pulksten 19:00 norisināsies “Optibet Nākotnes” līgas pirmās kārtas spēle, kurā vietējā futbola kluba “Smiltene/ BJSS” vienība uzņems “Saldus SS/ Leevon” vienību. Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, spēli tribīnēs varēs apmeklēt arī līdzjutēji.

Jaunās sezonas sākums Smiltenes futbolā tika gaidīts ar lielu nepacietību. Sezonas startam gatava gan FK “Smiltenes/ BJSS” meistarkomanda, gan virkne dažāda vecuma jaunatnes grupu komandas. Jāatzīmē, ka jūlija mēnesī Tepera stadionā sāksies futbola laukuma seguma nomaiņa, tādējādi mūsu vienību spēles kādu laiku notiks citu pilsētu laukumos.

FK “Smiltene/ BJSS” meistarkomanda, tāpat kā iepriekšējos septiņus gadus, startēs pēc spēka otrajā spēcīgākajā futbola turnīrā Latvijā – “Optibet Nākotnes” līgā, ko iepriekš pazinām kā 1. līgu. Smiltenieši ir vieni no šīs līgas ilgdzīvotājiem, kas lepojas ar izcīnītajām bronzas godalgām 2019. gadā. Arī šajā gadā Raimonda Dūmiņa vadītie vīri negriezīsies ceļu nevienam no konkurentiem.

Jauno sezonu Smiltenes vienība uzsāks sestdien, 3. jūlijā. Pulksten 19:00 vakarā savā Tepera stadionā vidzemniekiem pretim stāsies “Saldus SS/ Leevon” vienība. Pretinieki tika iepazīti pirmsezonas turnīrā, kad smiltenieši pārspēja kurzemniekus ar rezultātu 3:2. Pretinieku vienības pieredzējušākie spēki būs ilggadējie FK “Jelgava” futbolisti – Artis Lazdiņš un Gints Freimanis. Sastāvā iekļauti arī vairāki Dienvidkorejas spēlētāji. Saldinieki pirmajā līgā ar šādu nosaukumu debitēja pērn, ieņemot turnīra tabulas noslēdzošo pozīciju.

“Smiltene/ BJSS” sastāvs, salīdzinot ar pērno gadu būtiski nav mainījies. Būtiskākais pastiprinājums neapšaubāmi ir ērģemietis Madis Oskars Miķelsons. Par Madžo dēvētais spēlētājs izgājis Liepājas futbola skolu, pārstāvot šīs pilsētas godu arī virslīgā. Pēdējos gadus Miķelsons pārstāvējis “Valmiera FC” komandu, spēlējot gan virslīgas, gan pērn dublieru čempionātos.

Liels prieks par Ulvja Bērziņa atgriešanos sastāvā pēc pērnās sezonas izlaišanas. Ulvis pamazām atgūst iepriekšējo formu un būs liels palīgs komandai. Vārtus vidzemniekiem sargās Dagnis Sausais un Toms Mežulis. Tomam šī būs atgriešanās pēc traumas sadziedēšanas.

No vadošajiem spēkiem redzēsim arī – Dairi Zariņu, Ričardu Rulli, Rūdi Rozīti, Kārli Rozīti, Eduardu Stīpnieku, Elmāru Sietinsonu, Edgaru Jansonu, Elvi Teremko un citus. Sastāvā šogad vairs neredzēsim Smiltenes futbola patriotu Dāvi Gaigalu, kā arī iepriekš sevi apliecinājušos – Kristeru Aldi Puriņu un Ralfu Apsīti.

Uz pirmo spēli aicināti Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Jāņem gan vērā spēkā esošie ierobežojumi:

Tev jābūt līdzi Pasei vai ID karteri.

Izprintē vai uzrādi no sava telefona digitālo COVID -19 sertifikātu vai COVID-19 izslimošanas faktu.

Iespēja apmeklēt spēli ir arī bērniem līdz 12 gadu vecumam (neieskaitot), ja viņa pavadonis ir vakcinējies, vai izslimojis  Covid-19, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Informāciju sagatavoja Toms Markss

Foto: Mercure Riga kausa publicitātes foto.