2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

FOTO: Smiltenei 100

Smiltenei 100 svētku nedēļa ir noslēgusies un divas maģiskas naktis piedzīvotas – Smiltene staroja! Paldies smilteniešiem un visiem, kas šajās dienās apmeklēja Smilteni!

Paldies Kārlim Anitenam un radošajai komandai par gaismu spēlēm un stipriem spēka vārdiem, kas uzlādē un iedvesmo doties tālāk! Nakts pastaigu taka “Teiksma par gaisma bruņinieku” Vecajā parkā bija brīnišķīga dāvana pilsētas simtgadē. Tās autori: scenārija autors, režisors – Kārlis Anitens, gaismas – Latvijas Nacionālā teātra gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video – Latvijas Nacionālā teātra video mākslinieks Toms Zeļģis, balss – Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa.

Simtgades pārsteigumi iedzīvotājiem, izstādes par Smiltenes vēstures mirkļiem atklāšana Smiltenes novada Kultūras centrā, amatnieku tirdziņš un Smiltenes novada mūziķu muzikālie sveicieni pilsētas centrā, retro auto parāde, Smiltenes vēsturi izzinošas ekskursijas, projektu “Life Adaptate” un “Green Palette” informācijas telts, Smiltenes vidusskolas absolventu teātra uzvedums, futbola spēle, Ainara Mielava koncerts Jāņukalna estrādē. Par to vairāk fotogalerijā zemāk:  

 

Paldies brīvprātīgajiem, zemessargiem, Smiltenes novada mūziķiem, tirgotājiem, ēdinātājiem, ekskursiju gidiem un ikvienam, kurš šajās dienās iesaistījās, lai Smiltenes simtgades svētki notiktu! 

Lai simt prieku, simt domu un simt darbu…Lai Smiltene staro arī nākamos 100!

Foto: A.Melderis

Video: M.Mūze