2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Francijas vēstniece Latvijā virtuāli tiekas ar Smiltenes tehnikuma pārstāvjiem

19.maijā Smiltenes tehnikuma audzēkņiem bija gods virtuāli tikties ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē – Gunēnu, lai pārrunātu Eiropas Savienības aktualitātes, kā arī izglītības, jauniešu starptautiskās sadarbības un darba iespējas.

“Ja vēlamies, lai Eiropa ir globāls spēks, mums arī jārīkojas globāli un mums jābūt vienotai pozīcijai,” lasām Latvijas Mediju portālā LA.LV 19.maijā publicētajā intervijā ar vēstnieci. To Aurēlija Ruajē – Gunēna uzsvēra arī sarunā ar Smiltenes tehnikuma 4.veterinārmedicīnas kursu audzēkņiem.

Vēstniece atzinīgi novērtēja tehnikuma jauniešu viedokli par to, kā saudzēt dabas resursus, kas īpaši aktuāli, ņemot vērā to, kā klimata pārmaiņas var ietekmēt gan mūsu dabisko, gan sociālo vidi un ekonomiku.

Aurēlija Ruajē – Gunēna īpaši rosināja tehnikuma audzēkņus novērtēt izglītības lomu savā izaugsmes ceļā.

Sarunā visi bija vienisprātis, ka abām valstīm ir daudz vienojoša…

Jauniešiem arī tika dota iespēja pārbaudīt zināšanas par Franciju nelielā erudīcijas testā.

Tikšanās notika akcijas “Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti” ietvaros. Tās laikā Eiropas Savienības institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, NVO aktīvisti un citi Eiropas lietu eksperti tiešsaistē tiekas ar jauniešiem no visas Latvijas, lai paplašinātu viņu skatījumu uz Eiropas Savienību.

 

Baiba Vahere