2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

G.Kukainis: Mūsu vērtības ir mūsu sirdīs un rīcībā, nevis svešos simbolos!

Bērnu nākotni mēs veidojam bērnībā, katrs vecāks cenšas pēc labākās sirdsapziņas, taču mūsu izglītības iestādēm šajā ciklā ir izšķiroša loma, lai katra vecāka cerības piepildītos simtprocentīgi, lai ikvienam būtu sajūta, ka esam spējuši dot pašu labāko un paveikuši visu iespējamo.

Smiltenes novadā pēdējā laikā tam pievēršam daudz uzmanības, esam paveikuši būtiskas lietas, bet nu mums ir jāturpina tālāk, jāuzlabo kvalitāte, jānostiprina tās jomas, kurās redzam būtiskus trūkumus. Aijas Cunskas uzsāktais darbs kā izglītības un kultūras komitejas, izglītības attīstības darba grupas vadītājai ir bijis daudziem jauniem izaicinājumiem bagāts, viņas spēja izprast un analizēt izglītības procesus novadā ir ļoti būtiska. Viņa prot saskatīt iespējas un atrast risinājumus, izrādot savu personisko iniciatīvu izglītības jautājumos Smiltenes novadā, sniedza savu pieredzi un redzējumu, motivējot izglītības iestādēs strādājošos. Tieši šī viņas iniciatīva šobrīd tiek apspriesta un strīdīgi vērtēta sabiedrībā, izskanot visā novadā un Latvijā. Aicinu ikvienu izprast, ka tikai cenšoties un darot ir iespējams pieļaut kļūdas. Žēl, ka mēs neesam spējuši tās pārrunāt iekšienē, izprast viens otru un izdarīt kopīgus secinājumus nākotnē. Bet gan paši savu novadu, savas iestādes, savus cilvēkus nolikuši pārlieku lielai publiskai apspriešanai. Mūsu vērtības veidojas katram sirdī, paveiktajos darbos un rīcībā, nevis svešos simbolos, kurus esam pamanījuši kādā prezentācijā. Mums katram pašam ir jābūt stipram savā nostājā un viedoklī par jautājumiem, kuros mums nerodas ne mazākās šaubas – brīva Latvija! Es ticu, ka novadā, kurā latvisko vērtību mantojums ir bijis kā pamats un virziens attīstībai, iedzīvotāji savās vērtībās ir stipri, spēj analizēt redzēto un dzirdēto.

Es ļoti ceru, ka šī būs rūgta mācība mums visiem, viela pārdomām un turpmākajam darbam. Ikvienam bērnam mūsu novadā ir jābūt pašam svarīgākajam! Es ticu, ka Aijai Cunskai pietiks spēka iesākto turpināt, stiprināt mūsu izglītības iestāžu kvalitāti, rast risinājumus, kā stiprināt mūsu lauku skolas, lai mēs vecāki būtu gandarīti par mūsu bērnu sasniegumiem!

 

Gints Kukainis,
Smiltenes novada domes priekšsēdētājs