2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

„Gada brīvprātīgais 2018” tituls arī smiltenietēm

Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un sekmētu gan dažāda vecuma cilvēku, gan organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā, iedzīvotāji un organizācijas tika aicināti pieteikt tos brīvprātīgā darba veicējus, kas ar savu iniciatīvu ir paraugs citiem.

Varam būt lepni, ka starp tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu sabiedrības labā šogad izceltas ir arī Smiltenes novada iedzīvotājas- Smiltenes pirmskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” pedagoģes Inguna Slapjuma un Gunta Mežule, kuras ir sniegušas pašaizliedzīgu, nesavtīgu un vērtīgu devumu izglītojamo personības un vērtību audzināšanā un citu līdzcilvēku ikdienas dzīves uzlabošanā.

Par ikgadēju tradīciju ir kļuvušas Ingunas un Guntas bērnudārza grupiņu organizētās ciemošanās Smiltenes veco ļaužu pansionātā. Tās tiek organizētas vairākas reizes gadā. Bērni savu audzinātāju vadībā iestudē ludziņas, veido koncertprogrammas, darina dāvanas un sniedz tās pansionāta iemītniekiem. Tas ne tikai sniedz ārkārtīgi lielu prieku un sirds siltumu vecajiem ļaudīm, bet arī daudz ko iemāca mazajiem – būt līdzjūtīgiem, būt nesavtīgiem, darīt labus darbus.

Jau vairāku gadu garumā viņas sniedz lielu atbalstu un ieguldījumu labdarības pasākuma “Balta, balta mana sirds” organizēšanā, kura mērķis vākt līdzekļus Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām. Pirms vairākiem gadiem pēc savas iniciatīvas Inguna un Gunta atnāca pie pasākuma organizatoriem un paziņoja, ka vēlas rīkot labdarības tirdziņu, ko arī dara vairāku gadu garumā. Mantu gatavošanā tirdziņam tiek iesaistīts viss bērnudārza “Pīlādzītis” kolektīvs un vēl desmitiem Smiltenes un citu novadu organizāciju, kas nedomājot atsaucas Ingunas un Guntas aicinājumam. Viņas ir labdarības akcijas “dzinējspēks”, pateicoties kam ziedotāju skaits un izpratnes par nesavtīgu darbu nozīmi mūsu sabiedrībā ir audzis un attīstījies.

Patiesa vēlme darīt labu, radošas idejas, tikumu ieaudzināšana jaunākajai paaudzei un vēl, un vēl. …neko negaidot pretim raksturo novada lepnumu- “Gada brīvprātīgās 2018.” titulu ieguvušās Ingunu un Guntu.

Madara Mūrniece
Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja