2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Gaidāmas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņas

SIA “ZAAO” (ZAAO) ar savu līdzšinējo darbību veicina pakalpojuma pieejamību un drošu vidi iedzīvotājiem, piedāvājot arvien jaunus pakalpojumus un uzlabojot dalītās atkritumu vākšanas procesus. Lai īstenotu visas ieceres, obligātās prasības un segtu izmaksas, no 2018.gada 1.janvāra plānots mainīt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu Ziemeļvidzemes 22 novadu pašvaldībās, kurās pakalpojumus sniedz  ZAAO.

Jau vairākus gadus ievērojami augušas ar atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu saistītās izmaksas, piemēram, degvielas un vinješu iegādei, transportlīdzekļu remontam, minimālās darba algas celšanai. Tāpat ZAAO veikusi būtiskus ieguldījumus dalītās atkritumu vākšanas sistēmas izveidē un pieejamības uzlabošanā, plānojot nākotnē šo darbu turpināt.

Ar nākamo gadu atkritumu apsaimniekošanas tarifs palielināsies par 0,97 eiro par kubikmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), jeb vidēji par 7 procentiem. Atkarībā no pakalpojuma sniegšanas vietas jaunais tarifs būs no 13,48 līdz 14,48 eiro bez PVN. Tas nozīmē, ka, piemēram, mazā 240 l konteinera vienas izvešanas reizes maksa pieaugs vien par 0,23 eiro bez PVN, bet lielā 1,1 kubikmetra konteinera vienas izvešanas reizes maksa palielināsies par 1,07 eiro bez PVN.

ZAAO valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais uzsver: “Uzņēmumam būtiski saglabāt pakalpojuma kvalitāti un turpināt attīstību, lai apmierinātu arvien zinošāko un prasīgāko klientu vēlmes. Ne mazāk svarīgi ir veiktie un plānotie iedzīvotāju informēšanas un izglītošanas pasākumi paradumu maiņai un apkārtējās vides uzlabošanai. Tas ir sistemātisks ilgtermiņa darbs, kas prasa plānošanu un investīcijas.”

Lai samazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, ZAAO aicina iedzīvotājus izmantot uzņēmuma nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru – EKO laukumus, EKO punktus, kā arī individuālos dalītās atkritumu vākšanas pakalpojumus.

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste