2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Garšu brauciena” dalībnieki iepazīst Smilteni

8. aprīlī notika auto orientēšanās sacensības “Garšu brauciens”, kuru organizēja pasākumu aģentūra “Blueberry Travel.” Brauciena laikā dalībnieki apmeklēja Smilteni un izbaudīja dažādas mūsu novada garšas.

“Garšu brauciena” mērķis ir popularizēt Latvijas vietējās produkcijas ražotājus un motivēt vietējos iedzīvotājus apceļot Latviju. Tamdēļ pasākumu programma tika veidota, iekļaujot dažādas degustācijas un erudīcijas uzdevumus. Brauciens sākās Krimuldā, tālāk tas veda caur Līgatni, Raunu un Smilteni. Pasākumā kopā piedalījās 30 komandas ar 118 dalībniekiem.

Komandām nācās atrast dažādas līdz šim nezināmas vietas un nobaudīt jaunas garšas. Smiltenes novadā dalībniekiem bija jāatrod apdzīvota vieta Vidzeme, Tepera sporta komplekss, pirmais HES Baltijā un Vecsautiņu avots. Savukārt novada garšas tie baudīja dzirkstošo bērzu sulu “BIRZĪ” ražotnē un Smiltenes labumu veikaliņā, kur Ilze Briede tos cienāja ar “Smiltenes Piena” jaunāko produktu – siera kūku ar citronu krēmu, ko pavisam drīz varēs iegādāties arī veikalos.

Pēc gardajām pieturām Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā (TIC) komandas gaidīja sagatavoti uzdevumi un pasākuma organizatoru sarūpēts garšīgs pārsteigums.

Visām komandām organizatori bija uzdevuši “mājasdarbu” – sarūpēt dāvaniņas labdarībai – lietotas, bet joprojām labas rotaļlietas, bērnu apģērbu vai grāmatas, kas iepriecinātu kādu citu ģimeni un bērnus. Tās dalībnieki atstāja Smiltenes novada TIC, kas tās tālāk nogādāja Smiltenes Bērnu un ģimenes atbalsta centram.

 

Garšu braucienu” atbalstīja:

Maiznīca “Flora”, A/S “Smiltenes piens”, SIA “Siera ražotne”, SIA “Latnature”, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs

 

“Garšu brauciens” tika organizēts sadarbībā ar:

“Vienkoču parks”, “Līgatnes vīna darītava”, “Birzī”, “Latvijas Ķiploks”, z/s “Mežnoras”

            

 

    Informāciju sagatavoja:  
Lelde Sprancmane,
 Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma speciāliste