2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ģimenes informēs par psihoemocionālās palīdzības un atbalsta iespējām

Trešdien, 8. aprīlī, plkst. 10:00 Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) rīkos tiešsaistes translāciju, kurā jomas eksperti informēs vecākus par psihoemocionālās palīdzības un atbalsta iespējām ģimenēm ārkārtējās situācijas laikā.

 

Pasākuma laikā tā dalībnieki pastāstīs par jau pašlaik pieejamajām atbalsta formām ģimenēm un bērniem, sniegs ieteikumus vieglākai ārkārtējās situācijas radīto emocionālo izaicinājumu pārvarēšanai, kā arī informēs par turpmāko sadarbību aktuālāko problēmu apzināšanā un to risināšanā.

 

Translācijā piedalīsies:

 

VBTAI Konsultatīvās nodaļas vadītāja Inga Gulbe (par Konsultatīvās nodaļas atbalstu vecākiem un Uzticības tālruņa atbalstu bērniem un vecākiem), Labklājības ministrijas pārstāve Kristīne Veispale (par sociālo atbalstu ģimenēm ar bērniem), nodibinājuma “Centrs Dardedze” valdes locekle Laila Balode (par bērnu pozitīvo disciplinēšanu) un Latvijas Autisma apvienības priekšsēdētāja Līga Bērziņa (par vecāku darba un bērnu mācību procesu mājas apstākļos).

 

Translācija būs vērojama Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un ziņu aģentūras LETA mājaslapā, kā arī Labklājības ministrijas un VBTAI Facebook kanālos.

 

Pasākuma paredzamais ilgums – viena stunda.

 

Informāciju sagatavoja:

Taivo Trams, VBTAI