2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ģimeņu godināšanas pasākumi 14. un 21. martā tiek pārcelti uz nenoteiktu laiku

Nu jau par tradīciju kļuvusi ģimenisko vērtību godināšana Smiltenes novadā.  Arī šogad Smiltenes novada dome pasniegs bronzas monētas 2019.gadā dzimušajiem novada bērniem,  taču, publisko pasākumu rīkošanas ierobežojumu dēļ, iepriekš plānotie pasākumi 14. un 21. martā atceļas uz nenoteiktu laiku. 

14.martā tika plānoti pirmie monētas pasniegšanas pasākumi Variņu, Grundzāles un Palsmanes pagastos, kur bija plānots sveikt jaundzimušo vecākus un godināti vismazākie novada iedzīvotāji. 21.martā jaundzimušo ģimeņu godināšanas pasākumi tika plānoti Bilskas, Launkalnes un Blomes pagastos. Šie pasākumi tiek pārcelti uz nenoteiktu laiku un informācija par pasākumu norises laiku tiks izziņota pasākuma dalībniekiem individuāli.

Savukārt Smiltenē medaļas pasniegšanas ceremonija plānojās 10. maijā, kurā plānots sveikt ne tikai Smiltenes pilsētas, bet arī Brantu un Smiltenes pagasta jaundzimušos bērnus. Dotajā brīdī Smiltenes pilsētas pasākums netiek atcelts vai pārcelts, bet aicinām sekot līdzi  aktuālajai informācijai un notikumiem.

Jāatzīmē, ka 2019. gads Brantu pagastam ir bijis ļoti ražīgs, pēc ilgstoši zemiem dzimstības rādītājiem, iepriekšējais gads rāda patīkamu kāpumu pēctecības rezultātos. Kopumā 2019. gadā Smiltenes novadā ir reģistrēti 140 jaundzimušie: Bilskas pagastā – 14, Brantu pagastā- 8, Blomes pagastā – 6, Grundzāles pagastā – 10, Launkalnes pagastā – 11, Palsmanes pagastā – 9, Smiltenes pagastā – 12, Variņu pagastā – 6, Smiltenes pilsētā – 64 .

Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele uzsver: “Ar šo monētas pasniegšanas tradīciju, simboliski vēlamies pateikties tām ģimenēm, kuri ir izvēlējušies Smiltenes novadu par mājām saviem mazuļiem. Smiltenes novads būs tā vieta, caur kuru mazais iepazīs pasauli un pavadīs savus pirmos dzīves mirkļus.”

Uzaicinājumi jeb ielūgumi uz pasākumu jau tika nosūtīti uz bērna deklarēto dzīvesvietas adresi. Ņemot vērā situācijas nopietnību, vēlreiz uzsveram, ka pasākumi tiek pārcelti un monētas  saņems visi 2019.gada jaundzimušie, kas deklarēti Smiltenes novadā. 

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar  Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju, zvanot uz tālruni 64707572 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]

Kopš 2016.gada ir izveidojusies tradīcija, kur Smiltenes novadā deklarētiem jaundzimušajiem bērniem un viņu vecākiem tiek piešķirta bronzas monēta, kur aversā attēlots bērnu plaukstu nospiedums un sauklis “vieta kur augt!” un  reversā redzams Smiltenes novada ģerbonis. Rociņu nospiedums monētā simbolizē novada attīstību, izaugsmi – rokas darba nebīstas un ar darbu, ar stipru un talantīgu cilvēku, kas sapņo lielus sapņus var sasniegt teju neiespējamo.

Sargāsim savus bērnus un būsim atbildīgi par pieņemtajiem lēmumiem – lai visiem veselība un izturība!

 

Informāciju sagatavoja,
Linda Beitika
Sabiedrisko attiecību speciāliste