2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ģimeņu ziemas sporta dienā “Sporto Smiltenes novadā!” piedalās vairāk nekā 110 dalībnieki

2020.gada 15.februārī Grundzālē notika Smiltenes novada ģimeņu ziemas sporta diena “Sporto Smiltenes novadā!”, kurā piedalījās vairāk nekā 110 dalībnieku. Ģimeņu grupā pirmo vietu ieguva Lārmaņu ģimene no Aumeisteriem, tautas grupā pirmā vieta komandai “Māsas krāsiņas”.

Pasākuma mērķis bija veicināt fizisko aktivitāšu piekopšanu ģimenēs, socializēties, tādā veidā stiprinot ne tikai savu fizisko, bet arī garīgo veselību Smiltenes novada  iedzīvotāju un viesu vidū. Pasākumā varēja piedalīties Smiltenes novadā dzīvojošie un strādājošie, viņu ģimenes locekļi, draugi, radi vai viesi.

Sacensības notika divās grupās – ģimeņu (10 komandas) un tautas grupā (7 komandas). Sacensības sākās ar novada karogu pacelšanu, kas tika uzticēts Grundzāles pamatskolas labākā sportistei Hannai Gabrielai Ziemiņai. Sacensības tika atklātas ar komandu moto prezentēšanu. Sacensību dalībniekiem bija jāveic astoņas aktivitātes:

  • biatlons (metieni ar volejbola bumbām pa mērķos novietotām volejbola bumbām);
  • ķegļi (ar ķegļiem komandas dalībniekiem bija jāmet pa ķegli un tas jānogāž, pēc trāpījuma ķeglis tika novietots tālāk un tā deviņas reizes);
  • komandas biedra transportēšana ar nestuvēm un ragaviņām (ragaviņas tika vilktas pa trasi, ko paši dalībnieki izgatavoja no ruļļiem),
  • kaučuka bumbiņas metieni dīķa hokeja vārtos (dalībnieki paši varēja izvēlēties attālumu no kura mest – jo tālāks metiens, jo pēc trāpījuma vairāk punktu, bet lielāka iespēja aizmest garām);
  • disku golfs (katram komandas dalībniekam ar pēc iespējas mazāk metieniem bija jātrāpa lidojošais šķīvītis disku golfa mērķī, tika vērtēta komandas dalībnieku metienu summa);
  • slotbols (ar slotu jāvada bumba pa distanci, dalībniekam galvā florbola ķivere un mugurā siltais sētnieka apģērbs);
  • vieglā auto riepas ripināšana un granātas mešana riepās, ceļojums pa Grundzāli (dalībniekiem iekļaujoties kontrollaikā, kas bija 75 minūtes, jāveic uzdevumi Grundzāles ciemata teritorijā).

Ģimeņu grupā pirmo vietu ieguva Lārmaņu ģimene no Aumeisteriem, otro vietu Vilemsonu ģimene no Virešiem, trešo vietu Skudru ģimene no Aumeisteriem. Tautas grupā pirmā vieta komandai “Māsas krāsiņas”, otrā vieta komandai “Kļūdīties ir cilvēcīgi”, trešā vietā komandai “Treknās pīles”. Sporta dienā dalībniekiem bija iespēja piedalīties arī individuālajās distancēs. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties OK “Azimuts” mājas lapā, skatīt ŠEIT.

Pēc sportiskām aktivitātēm dalībniekus gaidīja garšīgas un veselīgas skolas pavāru gatavotas pusdienas. Visas komandas saņēma sacensību suvenīrus un balvas par piedalīšanos. Komandas godalgoto vietu ieguvējas saņēma uzvarētāju kausus un garšīgas tortes.

Sporta dienu organizēja orientēšanās sporta klubs “Azimuts” sadarbībā ar Smiltenes novada domi, Grundzāles pamatskolu un Grundzāles pagasta pārvaldi pašvaldības īstenotā projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

Pasākumā tika izmantots orientēšanās un slēpošanas  inventārs, kas iegādāts biedrības Orientēšanās sporta klubs “Azimuts” īstenotā projekta Nr.19-09-AL12-A019.2202-000005  “Inventāra iegāde orientēšanās, distanču slēpošanas un orientēšanās ar slēpēm popularizēšanai un attīstīšanai Grundzāles pagastā” ietvaros.

Zelma Mičule, Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja