2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Gints Kukainis: “Es neatvados, turpināšu strādāt vienā no novadam svarīgām sfērām un dzīvot, manuprāt, labākajā novadā Latvijā”!

Trešdien, 27.novembrī,  Gints Kukainis aizvadīja savu pēdējo Smiltenes novada domes sēdi kā domes priekšsēdētājs, jo ar nākamo gadu uzsāks darbu SIA “ZAAO”. G.Kukaiņa vadībā Smiltenes novads ir kļuvis par attīstības centru, ir aizvadīts izaicinājumiem piepildīts laiks, kurā gan īstenoti, gan arī uzsākti nozīmīgi projekti, kas veicinās novada attīstību arī turpmāk.

Jau iepriekš rakstījām, ka  Smiltenes novada domes mērs Gints Kukainis, kurš Smiltenes novada pašvaldības vadībā strādā jau astoņus gadus – piecus gadus kā pašvaldības vadītājs, 2 gadus kā priekšsēdētāja vietnieks, bet pirms tam kā Saimnieciskās darbības nodaļas vadītājs, ir pieņēmis jaunu dzīves izaicinājumu un ar 2020.gada 1.janvāri uzsākt darbu Ziemeļvidzemes pašvaldībām piederošajā kapitālsabiedrībā –  atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA “ZAAO”, ieņemot tur valdes priekšsēdētāja amatu.

Gints Kukainis, atskatoties uz Smiltenes novada aizvadītajiem desmit gadiem, pauž gandarījumu, jo Smiltenes novads ir pārliecinoši nostājies uz savām kājām, mērķtiecīgi virzījies uz priekšu, lai novada iedzīvotājiem radītu labākus dzīves apstākļus, veicinātu uzņēmējdarbību, un nav baidījies mainīties, iet līdzi laikam un atbilstoši pielāgoties. Smiltenes novads ir sasniedzis līdz šim augstāko attīstības līmeni novada vēsturē, starp visiem 110 Latvijas novadiem ieņemot augsto 25. vietu. Daudz ir izdarīts infrastruktūras uzlabošanā gan sabiedrības interesēs, gan uzņēmējdarbības veicināšanā, lai  Smiltenes novads būtu vieta, kur cilvēki vēlas strādāt, dzīvot, audzināt savus bērnus un atpūsties.

 G.Kukainis:  “Cilvēks mūsu novadā vienmēr ir bijis centrā, stiprs savā garā, gudrs savā rīcībā un mērķtiecīgs savā ikdienā, tieši šādi cilvēki ir Smiltenes novada pamats, protot strādāt savā zemē, esot prasīgam pret sevi un sev apkārt notiekošo, ar savu vērtību izpratni veido mūsu novadu. Pavisam drīz  novads kļūs lielāks, mēs apvienosimies ar Apes un Raunas novadiem. Ir patīkami dzirdēt, ka pēc šiem desmit gadiem neviens vairs nerunā, kam pievienot Smiltenes novadu, bet tieši pretēji, mēs esam atzīti par attīstības centru, kura spējas vairs netiek apšaubītas. Tiesa, mums pašiem ir jābūt uzmanīgiem, nevēloties par daudz robežu paplašināšanā un nekļūstot iedomīgiem, vērtējot sasniegto. Man nav nemazāko šaubu, ka Smiltenes novads spēj sasniegt neiedomājamas lietas, jo mums ir unikāli cilvēki un attīstīta uzņēmējdarbība. Man ir bijis liels gods pārstāvēt Smiltenes novadu un pieņemt lēmumus, kuri sekmējuši mūsu novada attīstību!”

Gints Kukainis vislielāko pateicību vēlas teikt iedzīvotājiem par dāvāto uzticību, novada uzņēmējiem par sadarbību, bet īpaši pašvaldības darbiniekiem, kuri ar savu darbu un godprātīgo attieksmi ir sekmējuši novada izaugsmi: “Pašvaldībā ir profesionāla un atbalstoša komanda,  ar kuru kopā man ir bijusi iespēja izdzīvot daudzus izaicinājumus, vienmēr cenšoties pieņemt godprātīgus lēmumus un mērķtiecīgi virzīties uz priekšu. Es neatvados, turpināšu strādāt vienā no novadam svarīgām sfērām un dzīvot, manuprāt, labākajā novadā Latvijā. Būšu sabiedriski aktīvs, jo man rūp Smiltenes novada turpmākā izaugsme un vide, kādu mēs  kopā veidojam mūsu nākamajām paaudzēm!”

 

 

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste