2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Grundzālē noslēgusies apmācību programma “Bērnu emocionālā audzināšana”

Grundzālē novembra vidū noslēdzās apmācību programma “Bērnu emocionālā audzināšana”. Tā tika uzsākta septembrī un ietvēra 10 nodarbību ciklu ar biežumu vienu reizi nedēļā. Psiholoģes Vinetas Gončares vadībā, kurai ir zināšanas un pieredze šādu apmācību vadīšanā, nodarbības apmeklēja un zināšanas bērnu audzināšanā apguva 10 māmiņas. 

Divu bērnu māmiņa Līga Ozoliņa: “Apmācības ietvaros guvu daudz dažādu apliecinājumu tam, ka virziens, kādā eju, darbojoties ar saviem bērniem, ir pareizs, lai arī dažreiz liekas, ka netieku ar tiem galā. Tāpat, ieklausoties gan pasniedzējā, gan citās mammās, ieguvu citu pieredzi, kā risināt problēmas, par kuru nebiju iedomājusies vai neuzdrīkstējos pielietot bērna audzināšanā. Tie bija tādi labi trešdienu vakari, kad nepiespiestā gaisotnē varēja aprunāties ar līdzīgi domājošām mammām, un speciālists ievirzīja mūsu domāšanu pareizajā virzienā un pārliecina, ka esam labas mammas. Apmācība deva iespēju uzlabot mūsu dzīves kvalitāti emocionālajā virzienā, izprast sevi un savus bērnus.

Projekta mērķis – dot iespēju vecākiem paplašināt zināšanas bērnu psiholoģijā, veicināt pozitīvu bērnu emocionālo attīstību, uzlabot vecāku un bērnu savstarpējās attiecības, palīdzēt vecākiem labāk izprast savus bērnus un viņu vajadzības, kā arī palīdzēt mazināt bērnu uzvedības problēmas.

Projekta kopējās izmaksas ir 990.00 EUR, no kurām Lauku atbalsta dienests finansē 891.00 EUR, savukārt 99.00 EUR  ir biedrības “Grundzāle 2010” līdzfinansējums.

Projekta Nr.19-09-AL12-A019.2202-000009 “Apmācību programma “Bērnu emocionālā audzināšana”” realizācija kļuva iespējama, piesaistot Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākuma 19.2 “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē 19.2.2 “Saturīga brīvā laika pavadīšana” finanšu līdzekļus.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA) pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē ŠEIT.

Attēlam ilustratīva nozīme.

Informāciju sagatavoja:
biedrības “Grundzāle 2010” valdes locekle,
projekta vadītāja Alda Zvejniece