2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

 Grundzālietis Artūrs Pauliņš izcīna uzvaru Latvijas čempionātā garajā distancē

19.jūlijā ar garo distanci sen neizmantotā apvidū pie Pļaviņām tika atklāta Latvijas čempionātu medaļu izcīņa. Sacensību centrs bija izvietots  Pļaviņu novada sporta bāzē “Jankas – Jaujas”. Latvijas čempionāta orientēšanās sportā sacensībās garajā distancē startēja rekordliels dalībnieku skaits – 650. Viņu vidū arī Azimuts OK sportisti.

Garākā distance bija 17 km, trase bija diezgan izaicinoša – ar kāpumu līdz pat 60%, īpaši liela konkurence valdīja vīru starpā. Tāpēc jo īpašs prieks par Artūra Pauliņa izcīnīto pirmo vietu.  Aiz sevis atstājot savus komandas biedrus Latvijas izlasē  Uldi Upīti, Mārtiņu Sirmo un Andri Jubeli un Edgaru Bertuku. Skatītāju punktā Artūrs ieradās ar 12 sekunžu pārsvaru. Atlikušajā distances daļā šo pārsvaru Artūram izdevās palielināt vairāk kā par minūti.

29 dalībnieku konkurencē startēja visi stiprākie Latvijas Elites grupas dalībnieki. Veiksmīga debija Elites grupas garajā distancē arī Ilgvaram Caunem, izcīnot 6. vietu. Pēc izlozes startējot ne tajā izdevīgākajā starta minūtē, Ilgvars tikai minūti piekāpās Pasaules čempionam Edgaram Bertukam. Ilgvaram izdevās pārspēt tādus grandus kā Rūdolfu Zērni, kas ir garās distances speciālists Latvijas izlasē un Gaujienas spēcīgāko vīru Jāni Kūmu, kas pēdējos gadus ir pazīstams kā ultra garo distanču skrējējs. Pārspēts arī maratonists Renārs Roze, kas savas sporta gaitas iesāka kā orientierists.

Sieviešu Elites grupā, kurā uzvarēja Latvijas izlases līdere Sandra Grosberga, panākums, izcīnot 6. vietu, Laurai Savickai.

Ar panākumiem startēja Smiltenes BJSS audzēkņi. Pie pirmajām LČ medaļām šogad tika:

2.vieta S-12 grupā Kitija Abula

3.vieta S-16 grupā Agnese Jaunmuktāne

3.vieta V-16 grupā Uvis Sproģis

3.vieta V-18 grupā Austris Kalniņš

labāko sešiniekā iekļuva: 6.vieta S-16 grupā Anda Jaunmuktāne

Veterānu grupās savas kolekcijas ar skaistajām Latvijas čempionāta medaļām papildināja: Ieva Godiņa S-40 grupā sudrabs. Bronzas medaļas izcīnot trešās vietas savās grupās  Jānim Biezajam V-70 , Mārtiņam Godiņam V-45 un Guntai Dudelei S-55.

Nākošās LČ medaļas tiks sadalītas 1. un 2 .augustā Valmierā, kad noskaidros ātrākos sprinta distancē un sprinta stafetēs.

Rezultāti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2020050900#r

1-v

Image 1 of 36

 Lepojamies ar mūsu sportistu augstajiem sasniegumiem.

 

Māris Stabiņš