2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Gunta Grigore: “Mūsu tauta grūtos brīžos spēj būt stipra un vienota!”

“Šajā laikā regulāri sazinos ar visu novada skolu pārstāvjiem. Dzirdot tik daudz pozitīvu atsauksmju par skolēniem un viņu vecākiem, pārņem patiess gandarījums par mūsu novada stiprajiem cilvēkiem,” atzīst  Smiltenes novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore.

“Vissirsnīgākais paldies vecākiem un vecvecākiem par viņu atbildīgo attieksmi! Daudzi no viņiem darba pienākumus apvieno ar atbalsta sniegšanu skolēniem. Tas prasa gan daudz laika, gan pacietības un mīlestības. Vēl jo vairāk tāpēc, ka daudzviet ģimenes strādā un mācās ļoti šaurā dzīves telpā. Viss ir citādāk, nekā ierasts līdz šim.

Tāpat liels paldies izglītības iestāžu vadītājiem, kā arī skolotājiem un bērnudārzu audzinātājiem, kuri šobrīd papildu ikdienas darbiem daudz laika pavada sazinoties ar vecākiem, izmēģinot dažādas jaunās tehnoloģiskās iespējas, nodrošinot atgriezenisko saiti, komunicējot ar skolēniem, kuriem nepieciešams viņu padoms vai atbalsts.

Daudzi no mums šobrīd strādā stipri vairāk, neskatoties pulkstenī, nedomājot par to, ka darba laiks sen jau beidzies.

Paldies mūsu mediķiem, policijas darbiniekiem, ikvienam, kurš, riskējot ar savu veselību, strādājis pēc labākās sirdsapziņas, lai palīdzētu citiem!

Šis laiks mums visiem pavēris jaunas iespējas savstarpējā komunikācijā. Kāds varbūt apguvis pamata lietas, kas jāņem vērā, rakstot vēstuli. Cits atradis pozitīvu veidu, kā pārvarēt spriedzi un stāties pretī dažādu problēmu liktajiem izaicinājumiem. Paldies ikvienam, kurš spējis pārvarēt savu ego, būt disciplinēts un ievērot visus vadošo speciālistu ieteikumus, lai mēs iespējami ātrāk izkļūtu no šīs sarežģītās situācijas!”

Izglītības pārvaldes vadītāju šobrīd bieži pārņem līdzīgas izjūtas tām, kādas viņa piedzīvojusi mūsu tautai vēsturiski nozīmīgos brīžos. “Latviešu tauta grūtās situācijās spēj būt vienota, disciplinēta un patīkami pārsteigt ne vien ar augstu intelektu, bet arī sirdsgudrību, kas krīzes situācijās bieži ir pat vēl svarīgāka.

Lai visiem gaišas un priecīgas Lieldienas!”

Baiba Vahere