2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Iedzīvotāji izmanto iespēju veikt alkometra testu

2018.gadā SIA “VTU Valmiera” pakalpojumu – alkohola koncentrācijas izelpā mērījumu – iedzīvotāji izmantojuši 1415 reizes, kas ir par 90 reizēm mazāk nekā 2017.gadā.

Visvairāk tests veikts vasarā – jūnijā 195 reizes un jūlijā 155 reizes.

Iedzīvotāji pakalpojumu visbiežāk saņēmuši Valmieras autoostā un SIA “VTU Valmiera” kontroles caurlaides punktā “Brandeļos” Kocēnu novadā – 1054 reizes, tāpat arī Rūjienas autoostā – 220 reizes. Savukārt Smiltenē alkohola koncentrācijas līmenis izelpā pērn mērīts 73 reizes, bet Valkā – 68 reizes.

Atgādinām, ka pārbaude interesentiem pieejama katru dienu SIA “VTU Valmiera” caurlaides punktā (Kocēnu novads, Kocēnu pagasts, “Brandeļi”) no plkst. 5:00 līdz 24:00, kā arī Valmieras pilsētas, Valkas, Rūjienas un Smiltenes autoostās iestāžu darba laikā.

Testam izmantoti sertificēti alkometri ar vienreizējiem iemušiem. Rezultāti uzrādīs klientam alkohola koncentrāciju izelpā konkrētajā brīdī, tomēr darbinieks, kurš veiks pārbaudi, nesniegs ieteikumus, kā rīkoties. Tāpat arī SIA “VTU Valmiera” neuzņemas atbildību par klienta rīcību, kas varētu būt atkarīga no pārbaudes rezultāta. Maksa par pakalpojumu – 3 EUR, ieskaitot PVN. Maksa par atkārtotu pārbaudi pēc 15 min – 1.50 EUR, ieskaitot PVN.

Uzņēmums pateicas iedzīvotājiem par atbildīgu rīcību, jo sēšanās pie stūres alkohola reibumā ir bīstama ne tikai transportlīdzekļa vadītājam, bet apdraud arī citu personu veselību un dzīvību.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste