2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Iedzīvotāji un organizācijas aicināti pieteikt pretendentus “Smiltenes novada Gada balvai sportā”

Smiltenes novada organizācijas un ikviens iedzīvotājs aicināts līdz 2. decembrim pieteikt savus pretendentus dažādās nominācijās “Smiltenes novada Gada balvai” sportā. Svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tiks godināti novada labākie sportisti, komandas un sporta personības, norisināsies 2020. gada 10. janvārī.

Smiltenes novada Gada balvas sportā tiek rīkota ar mērķi popularizēt Smiltenes novada sportistu, sporta komandu un personību veikumu aizvadītā gada, kā arī mūža griezumā. 2019. gadā labākie un populārākie tiks noteikti kopumā 13 nominācijās, no kurām divas pilnībā tiks noteiktas pēc līdzjutēju balsojuma mājaslapā smiltenesnovads.lv. Pārējās nominācijas noteiks žūrijas balsojums. Tajā ietilps Smiltenes novada sporta attīstības padomes, Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas treneri, kā arī vietējie mediji.

Ar mērķi dot iespēju novada sporta organizācijām, kā arī ikvienam iedzīvotājam, izvirzīti savus pretendentus Smiltenes novada Gada balvai sportā, līdz 2. decembrim ikvienam ir iespēja pieteikt sportistus vai sporta komandas kādā no sešām nominācijām.

Lai to paveiktu jāveic sekojošas lietas:

  1. Jāiepazīstas ar nominācijām un nosacījumiem, lai tām atbilstu.
  2. Brīvā veidā jāsagatavo pieteikums par pretendentu uz konkrēto nomināciju, ievērojot kritērijus, kas atbilst konkrētajai nominācijai. Viens iesniedzējs var pieteikt vairākus pretendentus.
  3. Pieteikums jānosūta uz elektroniskā pasta adresi: [email protected] līdz 2. decembrim.

Nomināciju apraksti:

1. Gada labākais sportists (Par augsta mēroga sasniegumiem Eiropas un pasaules, kā arī valsts mēroga sacensībās. Profesionāls vai pusprofesionāls sportists).

2. Gada labākā sportiste (Par augsta mēroga sasniegumiem Eiropas un pasaules, kā arī valsts mēroga sacensībās. Profesionāla vai pusprofesionāla sportiste).

3. Gada labākais jaunais sportists. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtēti sportisti no 14 – 19 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.

4. Gada labākā jaunā sportiste. (Par augsta mēroga sasniegumiem starptautiskā un valsts mēroga sacensībās. Tiek vērtētas sportistes no 14 – 19 gadu vecumam. Svarīga piederība un patriotisms novadam, īpaši sporta veidos, kas attīstīti Smiltenē.

5. Gada populārākais amatieru sportists. (Par valsts mēroga panākumiem amatieru konkurencēs. Priekšrocība tiek kandidātiem, kuri pārstāv Smiltenes novadu sacensībās.)

6. Gada labākā komanda. (Par valsts mēroga rezultātiem komandu sporta veidos. Tiek vērtētas komandas, kas nes Smiltenes novada vārdu, kurās lielākā daļa ir Smiltenes novada sportisti.)

7. Gada sporta notikums. (Tiek vērtēti reģiona un valsts mēroga panākumi, kuri notiek Smiltenes novada teritorijā. Svarīgākie kritēriji šeit ir: novada iedzīvotāju iesaiste, publicitāte valsts mērogā, kopējais iesaistīto skaits.)

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Smiltenes novada Gada balvas sportā rīkotājs
Tālrunis: +371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]