2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Iegādātas jaunas medicīniskās tehnoloģijas

Turpinot īstenot Eiropas Savienības fonda projektu Nr.9.3.2.0/18/I/016 “Infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā, un medicīnas tehnoloģiju iegāde Vidzemes slimnīcā, kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Vidzemē”, tā ietvaros ir iegādātas jaunas medicīniskās tehnoloģijas.

Lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un, lai atjaunotu novecojušās medicīnas iekārtas projekta ietvaros tika iegādātas 4 jaunas medicīnas tehnoloģijas. Fizikālās terapijas kabinetā ir iegādāta ultraskaņas iekārta, īsviļņu terapijas iekārta un magnetoterapijas iekārta un acu ārsta kabinetā ir iegādāts datorizēts redzes lauka perimetrs.

Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvākus veselības aprūpes pakalpojumus Vidzemes reģionā, atjaunojot infrastruktūru SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā” un SIA “Vidzemes slimnīcā”. SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Steidzamās medicīniskās palīdzības punkta telpām veiktā telpu vienkāršotā atjaunošana un medicīnas tehnoloģijas bāzes atjaunošana uzlabo neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas pakalpojumus. Tāpat vienkāršota telpu atjaunošana SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Ambulatorajām telpām uzlabo veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti prioritārajās jomās. Savukārt sadarbības iestādē SIA “Vidzemes slimnīca” iegādātā un uzstādītā medicīnas tehnoloģija dod iespēju nomainīt novecojušo medicīnas iekārtu un nodrošināt drošu un komfortablu vidi priekšlaikus dzimušajiem bērniem un jaundzimušajiem ar veselības problēmām.

Projekta kopējās izmaksas ir 145 340,00 EUR, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 118 494,25 EUR, valsts budžeta finansējums ir 12 546,45 EUR  un privātais finansējums ir 14 299,30 EUR.

 

Ilze Majore, “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Medicīniskās aprūpes nodaļas vadītāja