2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ielūdz uz Dzejas dienu pasākumu

Krāšņās asteres atvedušas pie mums rudeni un tam līdzi ikgadējās Dzejas dienas. Smiltenes novada bibliotēka 13.septembrī plkst. 15:00 ielūdz uz Dzejas pasākumu “Dzimst vārdi asteru krāsās”. Pasākums notiks Smiltenes novada Kultūras centra teātra zālē.
Pasākumā piedalīsies dzejnieces Elīna Kubuliņa – Vilne, Maija Eglīte, Gunta Drone, Dana Ozoliņa un Baiba Jaunzema. Vairākām no šīm dzejniecēm ir pavisam nesen iznākušas jaunas autorgrāmatas. Savukārt par muzikālo baudījumu parūpēsies saksofonists Jānis Silakalns.
Asteru nosaukums celies no grieķu vārda astra, kas nozīmē “zvaigzne”. Leģendās pausta šo skaisto ziedu rašanās no krītošo zvaigžņu putekļiem. Līdz ar krītošajām zvaigznēm rudenīgajos vakaros ir dzimušas mūsu Smiltenes novada dzejnieču pārdomas dzejas vārsmās par šim laikam aktuāliem tematiem. Ja vēlaties nedaudz apstāties ikdienas skrējienā, pakavēties pārdomās un veltīt mirkli dvēselei, atnāciet uz Dzejas pasākumu “Dzimst vārdi asteru krāsās”. Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja – bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Kubuliņa – Vilne