2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ieriteņosim 2017. gada aktīvajā tūrisma sezonā!

Sestdien, 20. maijā Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar Sporta un Tūrisma klubu “Zaļā Pēda” aicina piedalīties tradicionālajā velobraucienā “Ieriteņo vasarā” un atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā.

Šogad riteņosim pretim vasarai, dodoties Brantu virzienā. Pa ceļam dalībniekiem būs jāveic sagatavotie uzdevumi un būs iespēja apskatīt dažādus interesantus tūrisma apskates objektus kā Strantes vējdzirnavas, dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotni, Brantu muižu un citus mazākus apskates objektus. Pasākuma sākums 20. maijā, 10.30 Smiltenē, stāvlaukumā Drandu ielas galā.

Arī šajā velobraucienā katram pasākuma dalībniekam būs iespēja izvēlēties saviem spēkiem piemērotāko velobrauciena distanci – 24 vai 38 km garumā. Īsākā, 24 km distance noslēgsies dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotnē, kur visus pasākuma dalībniekus sagaidīs viegla maltīte svaigā gaisā un atpūtas pauze. Aicinām līdzi ņemt kādu našķi un dzērienu. Dalībniekiem būs iespējams nobaudīt dzirkstošās bērzu sulas un kafejnīcas “Kukaburra” saimnieka Jāņa Krieķa cepto, īpašo rudzu maizi ar siļķi. Pēc nesteidzīgās atpūtas īsākās distances dalībniekiem būs nodrošināts bezmaksas transports atpakaļ uz Smilteni.

Savukārt tie, kas vēlēsies veikt garāko, 38 km distanci, pēc atpūtas pauzes dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotnē varēs turpināt maršrutu atpakaļ uz Smilteni.

Viedtālruņu īpašniekus aicinām izmantot iespēju un piedalīties tūrisma akcijā “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas”, jo viens no akcijas objektiem ir dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotne. Vienīgais, kas Jums jādara, ir ar viedtālruni jāuzņem fotogrāfija ražotnes iekštelpās, jāievieto aplikācijā Instagram un obligāti jāpievieno atrašanās vieta, kā arī tēmturis #vidzemespieturas.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 18. maijam Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3), rakstot uz [email protected], zvanot +371 29395200 vai aizpildot reģistrācijas anketu.

Reģistrācijas anketa online pieejama šeit.

 

Pasākums ir bez maksas. Iesakām lietot aizsargķiveres, bērniem līdz 12 gadu vecumam tās ir jālieto obligāti.

 

Pasākumu organizē Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar STK “Zaļā pēda”. Īpašu paldies sakām SIA “Kainaiži” un Z/S “Buliņi” saimniekiem.

Pasākuma laikā uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas www.smiltenesnovads.lv, visit.smiltenesnovads.lv un sociālajos tīklos.

Pasākums tapis projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane,
  Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma speciāliste