2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ierobežojumi pasākumu organizēšanā

Līdz ar vasaras sezonas iestāšanos iedzīvotāju vidū raisījušās diskusijas par kultūras, sporta un cita veida pasākumu pieejamību sabiedrībai – to apmeklēšana ilgstoši bijusi ierobežota vai pat liegta epidemioloģiskās drošības ierobežojumu dēļ. 

Ikviens ir noilgojies pēc pasākumiem, tomēr, pasākumu organizators šobrīd atrodas līdz šim nebijušā situācijā – valstī noteiktie ierobežojumi tiek pamazām mazināti, turpretī vadlīnijas, kā, nediskriminējot sabiedrību un ievērojot noteikto likumdošanu, būtu iespējams rīkot pasākumus iztrūkst. Cenšoties nodrošināt pasākumu pieejamību sabiedrībai, pasākumu organizatori spiesti uzņemties lielu atbildību par ikviena sabiedrības locekļa drošību.

Smiltenes novada kultūras darbinieki un pasākumu organizatori meklē iespējas, kā nodrošināt pasākumu pieejamību iedzīvotājiem, tajā pat laikā ikvienam ir pienākums sekot līdzi valstī noteikto ierobežojumu prasībām, kuras nav izdomājis neviens pasākuma rīkotājs vai pašvaldība – ierobežojumi ir ieviesti visā Latvijā, lai samazinātu Covid-19 izplatību. 

Daži līdz šim plānotie pasākumi novadā tiek atcelti, jo organizatori, izprotot aktuālo situāciju, nespēj nodrošināt valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.  Lai arī kopumā valstī vīrusa izplatības rādītāji ir mazinājušies un valdības noteiktie līdzšinējie ierobežojumi atviegloti – prasības kultūras, sporta un citu pasākumu organizēšanā joprojām ir augstas, tādēļ sabiedrībai ir jārēķinās ar gadījumiem, kad kāds konkrēts pasākums tiek atcelts.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un pacietīgiem – pasākumu organizatori cenšas savu iespēju robežās apmierināt sabiedrības vajadzības un sniegt iespēju baudīt kādu kultūras, sporta vai izglītojošu un atraktīvu notikumu. Ikvienam ir jābūt līdzatbildīgam esošajā situācijā, lai varam izbaudīt svētkus un drošu kopā būšanu.

 

Informāciju sagatavoja,
Linda Beitika
Sabiedrisko attiecību speciāliste