2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Iespēja reģistrēties bibliotēkā attālināti

Lai ikvienam būtu iespēja izmantot bibliotēkas piedāvātos attālinātos pakalpojumus, kamēr bibliotēkas apmeklētājiem ir slēgtas, Smiltenes novada bibliotēka piedāvā reģistrēties bibliotēkā attālināti un kļūt par tās lietotāju. Reģistrētiem bibliotēkas lietotājiem ir iespēja iegūt piekļuves datus 3td e–grāmatu bibliotēkai un datubāzei Letonika.lv.

3td e–grāmatu bibliotēkā ir pieejamas grāmatas latviešu valodā – gan latviešu oriģinālliteratūra, gan tulkotie darbi – biogrāfijas, detektīvi, dāmu romāni, dzeja, populārzinātniskā literatūra, bērnu grāmatas u.c. E-grāmatu bibliotēka katru nedēļu tiek papildināta ar jaunām e-grāmatām.

Letonika.lv ir interneta pakalpojums, kas nodrošina piekļuvi enciklopēdijām, vārdnīcām, pilnteksta literatūrai, attēliem, audio un video ierakstiem, valodas uzziņām un citiem informācijas resursiem.

Lai reģistrētos bibliotēkā attālināti, jums jānosūta uz bibliotēkas e-pastu pieteikums, norādot vārdu, uzvārdu, adresi, telefonu, e-pasta adresi un personas koda pirmo daļu. Bibliotēkas darbinieks apstrādās jūsu pieteikumu un uz jūsu e–pastu nosūtīs attālinātās piekļuves datus datubāzei Letonika.lv un 3td e-grāmatu bibliotēkai.

Savukārt iepriekš klātienē reģistrētos bibliotēkas lietotājus aicinām sazināties ar bibliotēku, ja vēlaties saņemt attālinātās piekļuves datus.

Normalizējoties situācijai valstī, ikviens, kurš būs attālināti reģistrējies, varēs turpināt izmantot bibliotēkas pakalpojumus arī klātienē. Pirmo reizi ierodoties bibliotēkā klātienē, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, lai bibliotēkas darbinieks var pārbaudīt nepieciešamos datus.

Kontaktinformācija saziņai:
Pieaugušo apkalpošanas nodaļa
Tel.:26449145
e-pasts: [email protected]

Bērnu apkalpošanas nodaļa
Tel.:20047831
e-pasts: [email protected]

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes novada bibliotēkas
vecākā bibliotekāre Sanita Lārmane