2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Iestājoties pret globālo sasilšanu, Ziemeļvidzemē aizvadīta hokeja spēle pa pliko

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10.februārī, Ziemeļvidzemes pagastā Grundzālē tika aizvadīts hokeja turnīrs. Kopā 16 apkaimes novadi pulcējās, lai noskaidrotu labākos ripas dzenātājus. Lai atgādinātu par globālās sasilšanas draudiem, kas ik gadu novērojami arī Latvijā, tika organizēts paraugmačs, komandām uz laukuma dodoties bez drēbēm.

Grundzāles hokeja turnīrs tiek organizēts jau otro gadu, piesaistot spēlētājus gan no vietējiem novadiem, gan Rīgas un tālākiem Latvijas reģioniem. Šogad kopā pulcējušies aptuveni 100 dalībnieku.

Kā pastāstīja viens no pasākuma organizatoriem Armands Briedis: “Šo turnīru organizējam jau otro gadu. Tāpat kā šogad, arī pagājušajā gadā bijām spiesti pārcelt pasākuma norisi par nedēļu, jo Latvijas ziema ir neprognozējama un ļoti silta. Nevar noliegt, ka šī ir ne tikai Latvijas problēma, bet gan globāla lieta, kas ietekmē ikkatru no mums, nevis tikai hokeja draugus. Leonardo Di Kaprio iedvesmoti, nolēmām šai problēmai pievērst papildus uzmanību un organizēt paraugmaču, kur komandas uz laukuma dodas tikai apakšveļā un ar slidām kājās.”

Pasākums tika atklāts ar himnu un svinīgu Latvijas karoga pacelšanu. Komandām dodoties uz ledus, spriedze un hokeja kaislības virmoja gaisā jau no pirmajām minūtēm. Pēc aptuveni četru stundu sīvas cīņas uz ledus, noskaidrotas labākās trīs komandas:

Pirmā vieta – komanda “Mazais čmo” no Vidagas
Otrā vieta – komanda “Baloži” no Baložiem
Trešā vieta – komands “Vizmas Vasara” no Smiltenes

“Spēles izvērtās smagākas nekā sākumā bijām planojuši, ikdienā trenējamies, tādēļ gaidījām vieglāku uzvaru. Jāuzteic pārējo komandu sagatavotības līmenis, ņemot vērā, ka šeit tomēr spēlē amatieri un entuziasti,” pēc fināla komandas “Mazais čmo” komandas kapteinis un turnīra MVP Reinis Kazaks.

Lai veicinātu hokeja mača pozitīvo garu, pasākuma organizatori bija parūpējušies par pārvietojamās pirts nodrošināšanu, siltu zupu, tēju un talismanu – polārlāci “Grundzi”.

“Plikās komandas, kārtīgi saslidijušās pirtī, turpināja spēli laukumā. Plikais hokejs tika aizvadīts ar lielu jautrību un nosalušiem gurniem. Tomēr, cerams, ka mērķi tas sasniedza un cilvēki aizdomāsies vairāk par globālās sasilšanas sekām. Pretējā gadījumā, pēc pāris ziemām hokeju Latvijā uz dīķa vairs nebūs iespējams spēlēt ne mums, ne mūsu bērniem,” uzsver Armands Briedis.

Pasākuma noticis sadarbībā ar Grundzāles pagasta pārvaldi un atbalstu A.P.E Build, BAgrupa.lv un kafejnīcu Mūza.

FOTO

Informāciju sagatavoja:
Emīls Salmiņš, Grundzāles Dīķa Hokeja sabiedrisko attiecību speciālists