2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Igaunijas uzņēmēji gaida praksē tehnikuma audzēkņus

Smiltenes tehnikuma jaunieši aizvien vairāk izmanto ne vien prakses iespējas Kanāriju salās, Spānijā, Itālijā un Maltā, bet arī kaimiņvalstī Igaunijā. “Ar Latvijas – Igaunijas pārrobežu projekta “Darba vidē balstītas mācības Latvijā – Igaunijā” prasmes un zināšanas savā izvēlētajā profesijā dažādos kaimiņvalsts uzņēmumos papildinājuši 17 skolas jaunieši”, informē projekta vadītāja Madara Ciemiņa.

“Praksē uz Igauniju bijuši jau gan nākamie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti, gan automehāniķi, viesmīlības pakalpojumu speciālisti, gan veterinārārsta asistenti.

Šā mēneša sākumā Tartu notika Igaunijas uzņēmēju un Latvijas profesionāli izglītojošo skolu pārstāvju tikšanās – seminārs, kurā darba devēji dalījās pieredzē un kopā ar pedagogiem izvērtēja līdzšinējo sadarbību.

Secinājums – sadarbība, projekta aktivitātes, audzēkņu profesionālā pilnveide ir liels ieguvums gan uzņēmējiem, gan skolām, gan audzēkņiem. Uzņēmēji iegūst sev jaunus palīgus. Skolotāji visaugstāk novērtē jauniešu iespēju profesionāli pilnveidoties un augt, gūt jaunu pieredzi un vienlaikus tikt pie jauniem sadarbības partneriem.

Taču vislielākie ieguvēji no dalības minētajā projektā ir audzēkņi, kuri bez jau minētā pilnveido svešvalodu zināšanas, attīsta komunikatīvās prasmes un prakses laikā saņem uzturēšanās līdzekļus, kas ir daudz lielāki par visaugstāko stipendiju…”

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no jauniešu personiskā arhīva