2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Informācija par nekustamā īpašuma nodokļu apmaksu

Informējam, ka Smiltenes novada pašvaldība iedzīvotājiem ir izsūtījusi maksāšanas paziņojumus par 2021.gada aprēķināto nekustamā īpašuma nodokli (NĪN). Ņemot vērā ārkārtējās situācijas ierobežojumus, zemāk ir apkopota informācija par NĪN apmaksas iespējām un kārtību.

Nekustamā īpašuma nodokli var maksāt divos veidos:

  • Reizi gadā avansa veidā līdz pirmajam maksāšanas termiņam – līdz 31.martam.
  • Reizi ceturksnī, bet ne vēlāk kā līdz 31.martam, 17.maijam, 16.augustam un 15.novembrim.

Nodokli var apmaksāt:

  • Elektroniski, izmantojot elektronisko pakalpojumu portālā epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldības banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai.
  • Veicot maksājumu internetbankā vai bankā – maksāšanas uzdevumā lūdzam precīzi norādīt personas konta numurus (zeme vai ēka) vai maksāšanas paziņojuma numuru.
  • Klātienē – ārkārtas situācijas laikā:

Nekustamo īpašuma nodaļa apmeklētājus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta, tālruņi: 64707869, 64774848 vai 20284499. Apmeklētāju pieņemšanas dienas ir pirmdienas un ceturtdienas. Nodaļā apmeklētājus pieņem pa vienam, ievērojot visas valstī noteiktās prasības. Maksājumi ir veicami ar bankas karti vai skaidrā naudā.

Klientu apkalpošanas centrs klātienē maksājumus pieņem tikai pēc iepriekšējā pieraksta ar bankas maksājuma karti, tālruņi: 64707588, 20022348.

Aicinām saņemt attālinātu telefonisku palīdzību, veicot maksājumus e-pakalpojumu vidē  www.latvija.lv  un www.epakalpojumi.lv , zvanot uz tālruņiem: 64707588, 20022348.

 

Pašvaldība aicina nodokli maksāt savlaicīgi, ievērojot noteiktos termiņus. Tāpat aicinām personas, kuras nomā zemi no pašvaldības, regulāri sekot līdzi noslēgto nomas līgumu termiņiem un savlaicīgi iesniegt iesniegumus uz nomas līgumu pagarināšanu vai paziņot par līguma nepagarināšanu.

 

 

Sagatavoja: Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste