2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Informācijas centrs iebraucējiem aicina ārvalstniekus izmantot tiem pieejamos bezmaksas pakalpojumus

Informācijas centrs iebraucējiem (ICI) darbojas kā vienas pieturas aģentūra Rīgā un četros Latvijas reģionu centros – Daugavpilī, Jelgavā, Cēsīs un Liepājā.

ICI gan ārvalstu pilsoņiem, gan arī dažādu jomu pakalpojumu sniedzējiem un speciālistiem, kuri strādā ar šo mērķa grupu, nodrošina iespēju bezmaksas saņemt daudzpusīgu atbalstu klātienē, ar informatīvā tālruņa starpniecību vai elektroniski.

Visi pakalpojumi Centrā tiek nodrošināti trīs valodās – latviešu, krievu un angļu valodā.

Nepieciešamības gadījumos konsultāciju laikā tiek piesaistīti reto valodu tulki vai valodas zinātāji ar šādām valodu prasmēm kā: dari, farsi, puštu, urdu, arābu, franču, tadžiku, kurdu, pundžabi, ķīniešu, turku, uzbeku, hindi, spāņu, tamilu, bengāļu, vjetnamiešu, armēņu un citas.

Līdz šim visbiežāk ārvalstu pilsoņi interesējušies par migrācijas, nodarbinātības, biznesa un ģimenes jautājumiem, kā arī par iespējām apgūt latviešu valodu.

Valstu TOP 20, kuru pilsoņi līdz šim visbiežāk vērsušies pēc konsultācijām ICI: Krievija, Sīrija, Ukraina, Indija, Ķīna, Turcija, Baltkrievija, Pakistāna, Uzbekistāna, Tadžikistāna, Irāka, Gruzija, Afganistāna, Ēģipte, ASV, Azerbaidžāna, Eritreja, Armēnija, Vjetnama, Šrilanka.

Tos, kuri vēlas Latvijā dzīvot, mācīties, strādāt vai veidot savu biznesu – ICI speciālisti aicina izmantot noderīgu un praktisku resursu – tīmekļa vietni www.integration.lv. Tajā gan ārvalstniekiem, gan arī speciālistiem, kas strādā ar šo mērķa grupu, ir iespējams iegūt praktiskas atbildes uz dažādiem jautājumiem, kā arī smelties aktuālu informāciju, piemēram, par latviešu valodas apguves un integrācijas kursiem, par pasākumiem, kurus rīko dažādas organizācijas no visas Latvijas.

Aicinām sekot integration.lv arī Facebook: https://www.facebook.com/Integration.lv/

Informācijas centra iebraucējiem darbību Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros nodrošina un attīsta NVO „Patvērums „Drošā māja””. Centru līdzfinansē Eiropas Savienība.