2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Informatīvs seminārs Smiltenē par dabas skaitīšanu

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Smiltenes novada domi, 30.augustā plkst. 10.00 Smiltenes novada domē (Dārza iela 3, Smiltene) aicina uz bezmaksas informatīvo semināru par biotopu inventarizāciju, kas tiek veikta projekta “Dabas skaitīšana” ietvaros. Paredzamais semināra ilgums – līdz pusotrai stundai. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Daļa īpašnieku jau ir saņēmuši informatīvas vēstules par savu īpašumu apsekošanu, daļa tās saņems turpmākajos divos gados.  Semināra laikā Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji skaidros dabas skaitīšanas mērķi, ieguvumus un sniegs atbildes uz tādiem jautājumiem kā, piemēram:

  • Kāpēc tiek veikta dabas skaitīšana?
  • Kādas dabas vērtības tiek skaitītas?
  • Ko tas nozīmē zemes īpašniekam, ja viņa īpašumā tiek konstatēts ES nozīmes aizsargājams biotops?
  • Kāds ieguvums zemes īpašniekam no dabas skaitīšanas?

Tāpat seminārā piedalīsies dabas eksperts, kurš sniegs priekštatu par to, kā praktiski dabā notiek biotopu inventarizācija, kā arī atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Programma:
10:00 – 10:30 informācija par projektu “Dabas skaitīšanu”
10:30 – 10:50 dabas eksperts skaidro biotopu inventarizācijas praktisko norisi
10:50 – 11:30 atbildes uz jautājumiem

Jau iepriekš informēts, ka jūnija sākumā visā Latvijā sācies ES Kohēzijas fonda projekts “Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā” jeb “Dabas skaitīšana”, kura ietvaros tiek veikta Eiropas Savienības nozīmes aizsargājamo biotopu jeb dzīvotņu izplatības un kvalitātes apzināšana, kas ilgs līdz 2019.gada nogalei.  Šajā laikā Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā eksperti veiks biotopu apsekošanu gan valsts, gan privātajās zemēs.

Vairāk informācijas: www.skaitamdabu.gov.lv.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Prikule
Projekts “Dabas skaitīšana”
Projekta vadītājas asistente
Tālr.:27794799
[email protected]