2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Inventāra iegāde orientēšanās, distanču slēpošanas un orientēšanās ar slēpēm popularizēšanai un attīstīšanai Grundzāles pagastā

Norisinās projekta “Inventāra iegāde orientēšanās, distanču slēpošanas un orientēšanās ar slēpēm popularizēšanai un attīstīšanai Grundzāles pagastā ” īstenošana. 

Biedrība Orientēšanās sporta klubs “Azimuts” šobrīd īsteno projektu Nr.19-09-AL12-A019.2202-000005 “Inventāra iegāde orientēšanās, distanču slēpošanas un orientēšanās ar slēpēm popularizēšanai un attīstīšanai Grundzāles pagastā”.

Jau piegādāti slēpošanas trenažieri roku un kāju muskuļu trenēšanai un slēpošanas tehnikas pilnveidošanai, bezkontakta atzīmēšanās ierīces- rezultātu fiksēšanai sacensībās, ziemas orientēšanās planšetes, kompasi, kontrolpunktu prizmas un orientēšanās starta – finiša pulkstenis. Daļa šī inventāra pirmo reizi tiks lietoti Lāčplēša dienai veltītajās orientēšanās sacensībās “Grundzāles nakts”.

Tuvākajā laikā saņemsim rollerslēpes treniņiem bezsniega apstākļos, slēpes, nūjas, zābakus, slēpju apstrādes statīvu, arī līdzsvara un koordinācijas treniņam paredzētos dažādu veidu paklājiņus.

Projekta mērķis ir veicināt sportisko aktivitāšu dažādošanu, ģimeņu kopābūšanu sportojot svaigā gaisā un nodrošināt daudzveidīga sporta inventāra pieejamību vienlaicīgi dažāda auguma un fiziskās sagatavotības sportot gribētājiem.

Projekta realizācija kļuva iespējama , piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākuma 19.2 “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” līdzekļus. Projekta kopējās izmaksas ir 17558,33 EUR, no kurām Lauku atbalsta dienests finansē 15802,49 EUR, savukārt 1000,00 EUR ir Smiltenes novada domes un 755,84 EUR  ir biedrības Orientēšanās sporta klubs “Azimuts” līdzfinansējums. Projektu plānots pabeigt līdz 2020. gada 1. jūnijam.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA) pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.

Informāciju sagatavoja projekta vadītājs Māris Stabiņš

Foto:ilustratīvs.