2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Īpašu koncertu Smiltenē sniegs Armands Birkens, Lorija Vuda un Ieva Akuratere

21. novembrī pulksten 19:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā izskanēs patriotisks un latviskuma apvīts koncerts “Manai tautai”. Tajā uz vienas skatuves satiksies leģendārie dziedātāji no Amerikas – latviešu grupas “Čikāgas piecīši” dalībnieki Armands Birkens un Lorija Vuda (Cinkusa) – un Ieva Akuratere. Viņi ir mākslinieki, kuri caur savu daiļradi stiprinājuši latviešu pašapziņu un, no jauna iededzot latviešu tautas dvēselisko uguni, apvienojuši visu tautu.

Koncerta nosaukums radies no Ievas Akurateres izpildītās neoficiālās Dziesmotās atmodas himnas „Manai tautai” (autori – Andris un Lolita Ritmaņi), kura pirmoreiz skanēja 1988. gadā festivālā „Liepājas dzintars” un pēc tam tautas manifestācijā Mežaparkā. Programmā iekļautas klausītāju iemīļotās dziesmas, kā „Manai tautai”, „Lūgšana”, „Pazudušais dēls”, „Mūsu mīlestība”, „Rīta stundai ir sievietes vārds” un daudzas citas.

Armands Birkens teic: „Es zināju, ka mēs vēlreiz satiksimies, un tagad zinu, kad tas būs un kur! Man ir patiess prieks, ka varēšu atkal koncertēt kopā ar burvīgajām dziedonēm Ievu un Loriju! Koncertos skanēs dziesmas, kuras mums pašiem ir mīļas un īpašas.”

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs: € 12,00 un € 15,00.

Pasākuma organizatoru pārstāve –

Maira Miķelsone, [email protected]

 

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101