2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ir sākusies pieteikšanās bērnu un jauniešu vokālistu konkursam “Smiltenes balstiņas 2017”

1.aprīlī plkst.15.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā norisināsies jau otrais bērnu un jauniešu vokālistu konkurss “Smiltenes balstiņas”. Konkurss paredzēts jaunajiem vokālistiem vecumā no 7 līdz 15 gadiem.

Konkursa “Smiltenes balstiņas” mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu muzikālo spēju attīstību, pilnveidot viņu skatuves kultūru un sekmētu latviešu komponistu dziesmu apguvi. Aizvadītais gads, kad konkursā piedalījās 21 dziedātājs no Smiltenes novada, Valmieras, Trikātas, Jaunpiebalgas un Virešiem, apliecina, ka “Smiltenes balstiņas” ir ne tikai lieliska iespēja demonstrēt savas muzikālās spējas, bet arī satikt līdzīgi domājošos, labi pavadītu laiku un gūtu vērtīgas un pielietojamas atziņas par skatuves mākslu un dziedāšanu.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekam ir jāsagatavo priekšnesums-viena dziesma latviešu valodā pēc brīvas izvēles, atbilstoši savam vecumam. Dalību konkursā iespējams pieteikt līdz 24.martam (ieskaitot), iesniedzot pilnībā aizpildītu pieteikuma anketu, kas pieejama ŠEIT un Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Anketu var nosūtīt elektroniski uz e-pastu [email protected], vai nodot personīgi Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.

Konkursa dalībniekus vērtēs profesionāla, Smiltenes pilsētas Kultūras centra apstiprināta žūrijā, kā arī īpašais pasākuma viesis, kura vārds gan šobrīd netiek atklāts un paliek kā pārsteigums. Vērtēšana notiks, ņemot vērā dalībnieka vokālo sniegumu, skatuves kultūru, repertuāra atbilstību un radošo pieeju priekšnesuma veidošanā. Visi konkursa dalībnieki saņems atzinības rakstus par piedalīšanos, kā arī veicināšanas balvas. Uzvarētāji saņems konkursa galvenās balvas.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties ŠEIT vai Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.

Sīkāka informācija par konkursu pa tālruni: 28688101

Foto atskats uz aizvadītā gada konkursu: http://www.smiltenesnovads.lv/galerija/open/351

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101