2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Īstenots apmācību projekts “Veselai un laimīgai sievietei”

Biedrība “Smiltenei un Latvijai” īstenojusi apmācību projektu “Veselai un laimīgai sievietei” sadarbībā ar Abulas lauku partnerību, Lauku atbalsta dienestu un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas līdzfinansējumu. Kopējās apmācību projekta izmaksas bija 1000.00 eiro, no kurām 900.00 eiro finansēja Lauku atbalsta dienests.

Apmācību programmas nosaukums: „Iegurņa pamatnes muskulatūras un vēdera dziļās muskulatūras attīstības programma sievietēm”. Tikai izprotot savu iegurni un ikdienā to pareizi kustinot, sievietei ir iespējams strauji uzlabot savu intīmo veselību un sakārtot ķermenī daudz fiziskas un emocionālas veselības problēmas. Tikai veselai sievietei ar veselu iegurni ir iespējams iznēsāt veselu bērniņu un tikai vesela sieviete, kas izprot pēcdzemdību izmaiņas ķermenī un tās fiziski attīstot, spēj dzīvot bez daudz dažādām delikātām problēmām, par kurām sievietēm bieži ir kauns runāt pat ar savu ārstu. Šī sistēma ir radīta, lai palīdzētu un novērstu visas visbiežāk sastopamās iegurņa un ķermeņa kodola problēmas sievietēm. Pēc vispasaules statistikas datiem, katra otrā sieviete savas dzīves laikā saskaras ar mazā iegurņa veselības problēmām. Visizplatītākā mazā iegurņa problēma pasaulē sievietēm ir urīna nesaturēšana. Ar to savas dzīves laikā saskaras katra trešā sieviete. Īpaši augstā riska grupā ar šo problēmu ir sportistes, sievietes pēcdzemdību periodā un sievietes menopauzes vecumā, lai gan arī jaunām sievietēm ārpus šīm kategorijām šīs problēmas statistika ar katru gadu pasaulē strauji pieaug.  Arī mazā iegurņa orgānu noslīdējumu problēmas tiek arvien biežāk izceltas kā kritiskas visās Eiropas valstīs. Tāpat arī menstruālās problēmas, hemoroīdi, zems libido, cistas un miomas ir veselības problēmas, kas ar katru gadu statistikas rādītājos tikai pieaug un kas ir saistītas ar sievietes kopējo iegurņa veselību.

Apmācību projekta ietvaros notika trīs nodarbībās, katra nodarbība četru stundu gara, kuras vadīja pieredzējusi lektore un trenere Zane Vorma.

Lāsma Vilkasta
Biedrības “Smiltenei un Latvijai” projekta koordinatore

Apmācību dalībnieču atsauksmes:

  • Paldies par semināru!
  • Paldies Zanei par veltīto laiku mums visām! Tiešām ļoti vērtīgs un noderīgs seminārs!  
  • Mūžu dzīvo, mūžu mācies… Paldies par intriģējošo teoriju jaunu praktisko virsotņu sasniegšanas ceļā! Zane, paldies Tev! Uz priekšu, meitenes!
  • Tiešām Paldies par šo lielisko iespēju apmeklēt semināru! Un Zanei vislielākais Paldies!  
  • Sirsnīgs paldies par informāciju, ko saņēmām ikviena un tagad to varēsim izmantot ikdienā. Paldies organizatoriem un īpaši Zanei par veltīto laiku mums visām