2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Īstenots projekts “Jaunie vides līderi – vides vēstneši”

Kopš šā gada pavasara biedrība “Daibes ilgtspējas centrs” realizēja projektu “Jaunie vides līderi – vides vēstneši”, ko finansēja Latvijas vides aizsardzības fonds. Projekts ir noslēdzies ar būtiskiem rezultātiem vides izglītībā.

Projektā iesaistījās gan pirmsskolas vecuma bērni, gan skolas vecuma bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie.

Vairāk nekā 200 interesenti pašvaldību publiskajos pasākumos ar lielu interesi apguva “Klimatu pārmaiņu”, “Atkritumi kā resursi” un “Bioloģiskā daudzveidība” tēmas.

25 jaunieši no Krimuldas, Burtnieku, Limbažu, Priekuļu, Smiltenes, Pārgaujas, Beverīnas novada un Valmieras pilsētas  piedalījās “Vasaras skolā”, kuras laikā notika praktiskas nodarbības, lekcijas un ekskursija uz PET Baltija pudeļu pārstrādes rūpnīcu, kā arī pa Reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru “Daibe”, viņi piedalījās arī Zviedrijas vēstniecības īstenotajā mākslas nodarbībā, kuru vadīja  gleznotāja, tekstilmāksliniece un Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izglītības projektu kuratore Diāna Dimza-Dimme. Kopā ar mākslinieci jaunieši radīja karikatūru, kurā attēloja savu skatījumu par klimata pārmaiņām, to cēloņiem un sekām, izmantojot izejas punktu – acis.

Jaunieši “Vasaras skolas” noslēgumā kopīgi izveidoja savu vides nodarbību piedāvājumu par projektā noteiktajām tēmām. Jaunieši radīja trīs nodarbības, kas bagātinātas ar spēlēm, mīklām, atjautības uzdevumiem, orientēšanās uzdevumiem dabā, viktorīnu. Tās novadītas 150 vidusskolēniem Dabas un tehnoloģiju parkā “URDA”.

Lai skolēni, pedagogi un citi interesenti varētu arī turpmāk pieteikties vides izglītības nodarbībām un iegūt informāciju, mācību materiālus, uzskates materiālus par tēmām “Klimata pārmaiņas”, “Atkritumi kā resurss” un “Bioloģiskā daudzveidība” ir izveidota interaktīvā platforma www.urda.lv.

Projekta finansētājs – Latvijas vides aizsardzības fonds, līdzfinansētājs – SIA “ZAAO”.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Freimane-Mihailova
Biedrība “Daibes ilgtspējas centrs”
[email protected]